FIBA ģenerālsekretārs: Nesūtīsim spēlētājus tur, kur neļautu doties saviem bērniem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms.
Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms. Foto: Zane Bitere/LETA

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) vadība atbildīgi vērtēs iespēju atsākt dažādu turnīru norisi, prioritāri rūpējoties par spēlētāju veselību un drošību, paudis organizācijas ģenerālsekretārs Andreass Zaklis.

FIBA ir atcēlusi visu 2020. gada vasarā plānoto turnīru norisi, tāpat uz 2022. gadu pārcelts nākamgad paredzētais Eiropas čempionāts.

FIBA ģenerālsekretārs Zaklis publiskā paziņojumā atkārtoti uzsvēris, ka basketbola spēlētāju veselība ir absolūta prioritāte.

"Mūsu prioritāte ir spēlētāju un visu pārējo iesaistīto veselība. Nesūtīsim spēlētājus tur, kur neļautu doties saviem bērniem. Mums jāpadomā vismaz divreiz, pirms atsākam turnīru norisi," sacīja Zaklis.

Organizācijas ģenerālsekretārs pauda, ka  pirmie tiks atsākti 3x3 basketbola turnīri, jo tajos piedalās mazāk spēlētāju. 

"Jautājums ir, kā mēs pielāgosimies situācijai, kamēr nebūs vakcīnas pret koronavīrusu. Mēs atgriezīsimies stiprāki. Basketbola vīruss ir stiprāks par koronavīrusu."

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri tiks izspēlēti laika posmā no 2021.gada 22.jūnija līdz 4.jūlijam.

Lai izvairītos no sadursmes kalendārā ar olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem, 2021.gada Āfrikas čempionāts, kas norisināsies no 24.augusta līdz 5.septembrim, un Āzijas kauss, kuru izspēlēs no 17. līdz 29.augustam, tiek pārplānoti attiecīgi par vienu un divām nedēļām, 2021.gada augustā.

Sievietēm Amerikas kauss tiek pārcelts uz 2021.gada 20.-27.jūniju pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm un notiks līdzīgos datumos kā Eiropas sieviešu čempionāts.

No četrām sieviešu kontinentālo kausu izcīņām kopumā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīriem, kas notiks 2022.gada februārī, kvalificēsies 16 komandas.

Visu pārējo pasaules un kontinentālā līmeņa FIBA senioru turnīru, kā arī to kvalifikācijas turnīru datumi laika posmam no 2020.gada līdz 2023.gadam paliek nemainīgi.

FIBA U-17 Pasaules kausa izcīņa jauniešiem 2020.gadā Bulgārijā ir pārplānota uz tiem pašiem datumiem kā FIBA U-17 sieviešu Pasaules kausa izcīņa 2020.gadā Rumānijā - no 15. līdz 23.augustam. Galīgais lēmums par šiem turnīriem tiks pieņemts maija vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu