Latvijas e-basketbola līgas spēles pārraidīs FIBA oficiālajā "YouTube" kanālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: @vefriga

Nesen Latvijas Basketbola savienības (LBS) izveidotajā "Pafbet" e-basketbola līgā otrdien paredzētas divas spēles, vēsta LBS.

Plkst.18.30 spēkus samēros "Ogres" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas, bet 35 minūtes vēlāk cīņā dosies arī "Latvijas Universitātes" un "VEF Rīga" basketbolisti.

Spēles tiešraidē būs vērojamas gan "Best4sport TV", gan Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Youtube" kanālā, gan LBS "Youtube" kanālā.

"Pafbet" Latvijas e-basketbola līgā sešas komandas no 21.aprīļa līdz 12.maijam izspēlēs apļa turnīru. Jau aizvadītas četras spēles un turnīra tabulas priekšgalā ar divām uzvarām izvirzījusies "Ventspils" komanda.

Otrdien ventspilniekiem līdzās nostāsies arī pirmajā kārtā uzvarējušo komandu "Latvijas Universitāte" un "VEF Rīga" savstarpējā dueļa uzvarētāji.

LBS iniciatīvu izveidot e-basketbola līgu, uzteicis arī FIBA ģenerālsekretārs Andreass Zagklis.

"Esam ļoti priecīgi par iespēju atbalstīt Latvijas Basketbola savienību, ar FIBA "YouTube" kanāla starpniecību darot Latvijas e-basketbola līgas spēles pieejamas mūsu globālajai auditorijai. Tā ir lieliska iespēja šajā izaicinājumiem bagātajā laikā basketbola cienītājiem piedāvāt alternatīvu saturu," pauda FIBA ģenerālsekretārs.

"Starp tradicionālo basketbolu dzīvajā vidē un e-basketbolu virtuālajos laukumos ir daudz atšķirību, taču kopīga ir latviešu vēlme ātri uztvert jaunas idejas, meklēt radošus risinājumus un būt starp pirmajiem, kas atsaucas jauniem izaicinājumiem. Šīs īpašības Latvijas Basketbola līgai un mūsu klubiem pavērušas unikālu iespēju uzrunāt starptautisku auditoriju, sekmējot Latvijas basketbola atpazīstamību un nostiprinot autoritāti. Baudīsim e-basketbola spēles un turpināsim būt fiziski aktīvi, lai godam sagaidītu dienu, kad atsāksies cīņas reālajos laukumos," piebilda LBS prezidents Raimonds Vējonis.

Latvijas e-Basketbola līgas pamatturnīra četras labākās komandas kvalificēsies "Final 4" turnīram. Pirmās sezonas čempionus plānots noskaidrot izslēgšanas spēlēs 23. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu