Greckis atklāj, ar kuriem mūsdienu NHL uzbrucējiem viņš gribētu spēlēt kopā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Veins Greckis
Veins Greckis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) leģenda kanādietis Veins Greckis atklājis, ar kuriem mūsdienu uzbrucējiem viņš gribētu spēlēt kopā vienā maiņā.

Ja slavenais Greckis spēlētu NHL mūsdienās, viņš gribētu slidot vienā maiņā kopā ar Edmontonas "Oilers" kanādiešu uzbrucēju Konoru Makdeividu un Vašingtonas "Capitals" krievu hokejistu Aleksandru Ovečkinu.

"Ir tik daudz labu spēlētāju, tas ir grūts jautājums. Laikam izvēlētos Konoru, pateicoties viņa ātrumam. Viņš uz ledus atbrīvotu vietu," NHL mājaslapā citēts slavenais Greckis.

"Ja mēs Ovečkinam iedotu ripu, viņš noteikti izdarītu metienu vai vismaz izveidotu vārtu gūšanas iespēju. Ar šiem diviem puišiem spēlēt kopā būtu jautri," domā NHL leģenda. 

Greckis nosauca vēl vairākus mūsdienu hokejistus, ar kuriem viņš gribētu spēlēt kopā. Tie ir - vācietis Leons Draizaitls (Edmontonas "Oilers"), kanādietis Sidnijs Krosbijs (Pitsburgas "Penguins"), amerikānis Ostons Metjūss un kanādietis Mičels Mārners (abi Toronto "Maple Leafs").

Šosezon NHL rezultatīvākais spēlētājs ar 110 punktiem (43 vārti + 67 piespēles) ir Draizaitls, kuram tuvākais sekotājs ir komandas biedrs Makdeivids ar 97 punktiem (34+63).

Savukārt šīs sezonas NHL labāko vārtu guvēju saraksta augšgalā ar 48 precīziem metieniem atrodas Ovečkins un čehs Davids Pastrņāks no Bostonas "Bruins". Nākamais sarakstā ir Metjūss ar 47 gūtiem vārtiem.

Ovečkins ar 706 precīziem metieniem ir NHL vēsturē visu laiku astotais labākais vārtu guvējs. Viņam karjerā jāgūst vēl 189 vārti, lai labotu NHL rekordu, kas pieder Greckim.

Greckis, kurš karjeru noslēdza pēc 1998./99. sezonas, ir NHL visu laiku rezultatīvākais spēlētājs ar 2857 punktiem (894 vārti + 1963 piespēles).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu