VIDEO ⟩ Kurtinaitis atminas, kā apmeklējis naktsklubu kopā ar Bārkliju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma un Rims Kurtinaitis
Jānis Timma un Rims Kurtinaitis Foto: "Khimki" kluba mājas lapa

Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters aicinājis uz sarunu Rimu Kurtinaiti, lai intervijā "11 TV" atskatītos uz lietuvieša basketbolista karjeru.

Pēc olimpiskajām spēlēm Kurtinaitis saņēma uzaicinājumu no līgas komisāra Devida Sterna piedalīties 1989. gada NBA trīspunktu metienu konkursā.

Kauņas "Žalgiris" komanda, kaut Lietuva tolaik vēl bija PSRS sastāvā, nelika šķēršļus Kurtinaitim doties uz Maiami, ASV.

Kurtinaitis joprojām ir vienīgais basketbolists, kurš piedalījies NBA trīspunktu metienu konkursā, nepārstāvot nevienu no līgas komandām.

"Braucu kopā ar sievu. Mums abiem sagādāja lidmašīnas biļetes biznesa klasē. Mēs, sportisti, toreiz bija pieraduši lidot tikai ekonomiskajā klasē," atceras Kurtinaitis.

"Tas mani pārsteidza - apkalpošana, ēdiens. Viss ko vēlies bez ierobežojuma. Lidostā mūs sagaidīja ar limuzīnu. Man tas bija pirmais brauciens limuzīnā."

NBA Visu zvaigžņu nedēļas nogalē Kurtinaitis iepazinies ar slavenajiem ASV basketbolistiem Čārlzu Bārkliju un Aizeju Tomasu.

"Principā tās spēles tur vairāk kā svētki. Iepazinos ar Čārlzu Bārkliju un devāmies uz naktsklubu. Visi NBA spēlētāji dzīvoja vienā viesnīcā," pastāstīja Kurtinaitis.

"Bija daudz preses konferences. Bija liela ažiotāža, jo es biju atbraucis no Padomju Savienības," teica lietuvietis.

"Protams, tur nebija variantu pagulēt un atpūsties, jo mēs visi devāmies uz vienu lielu naktsklubu, kur cilvēki, droši vien, bija kāds tūkstotis. Tā kā televīzijā rādīja filmās, tieši tāda ballīte bija tur."

Kaut arī NBA tālmetiena līnija bija par metru tālāk nekā Eiropā, patrenēties pirms konkursa Kurtinaitim neiznāca teju nemaz, jo bija daudz interviju un citi pasākumi.

1989. gada NBA trīspunktu metienu konkursā uzvarēja Kreigs Hodžs no Čikāgas "Bulls". Viņš un Lerijs Bērds ir vienīgie, kuriem konkursā izdevies uzvarēt trīs reizes.

Kurtinaitis, kurš 15. maijā svinēs 60 gadu jubileju, ir Krievijas galvaspilsētas kluba Maskavas "Himki" galvenais treneris. Šajā komandā spēlē Latvijas basketbolisti Dairis Bertāns un Jānis Timma.

2010./11. gada sezonā Kurtinaitis bija "VEF Rīga" galvenais treneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu