Ilgi gaidītajā "UFC 249" ar pārliecinošu sniegumu triumfē Džastins Geiči (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džastins Geiči
Džastins Geiči Foto: Reuters/ScanPix

Svētdienas rītā norisinājās ilgi gaidītais "UFC 249" cīņu šovs. Vakara galvenajā cīņā uzvaru izcīnīja Džastins Geiči, kļūstot par pagaidu čempionu vieglā svara kategorijā. Savukārt Henrijs Sehudo, kurš cīņā pret Dominiku Krūzu aizstāvēja savu čempiona jostu, paziņoja par karjeras noslēgšanu.

Jau pirms galvenajām cīņām (main card) jaukto cīņas mākslu (MMA) faniem bija iespēja baudīt divus dueļus ar bijušo čempionu dalību. Vispirms brazīlietis Fabrisio Verdums pēc tiesnešu domām piekāpās krievu cīkstonim Aleksejam Oleiņikam, bet ievada cīņu noslēdzošajā duelī trīs raundos Donalds "Kovbojs" Serone pēc punktiem zaudēja bijušajam vieglā svara čempionam Entonijam Petisam.

Vakara piecas galvenās cīņas sākās ar smagsvaru dueli. Bijušais amerikāņu futbola spēlētājs Gregs Hardijs pēc punktiem uzveica Jarganu De Kastro.

Uzreiz pēc smagsvariem oktagonā devās nokautu meistars Džeremijs Stīvenss un Kelvins Katars. Šajā duelī cīkstoņi nekautrējās iesaistīties agresīvā sitienu apmaiņā. Katars ar precīzu elkoni otrā raunda ievadā atrada caurumu pretinieka aizsardzībā, pabeidzot cīņu ar sitieniem pa guļošu Stīvensu. Pie tam Stīvenss pirms cīņas neiekļāvās noteiktajā svarā.

Cīņu šova turpinājumā MMA faniem bija iespēja vērot divus no spēcīgākajiem smagsvariem visā organizācijā - kamerūnieti Francisu Ngannu un surinamieti Žarzinju Rozenstraku. Šajā duelī retais gaidīja garu cīņu. Jau pēc pirmajām 19 sekundēm cīņa bija beigusies. Ngannu ar nežēlīgu kreiso "āķi" nosūtīja pretinieku nokautā. Rozenstraks vēl ievērojamu laiku pēc cīņas beigām nebija spējīgs piecelties kājās...

"Kad dzirdēju, ka Rozenstraks mani izaicināja uz cīņu, sapratu, ka viņš nezina, ko dara," pēc cīņas sarunā ar Džo Roganu izteicās Ngannu, kurš, visticamāk, būs nākamais, kurš cīnīsies par čempiona jostu ar Kormjē un Miočiča dueļa uzvarētāju.

Vakara pirmspēdējā cīņā par čempiona titulu svara kategorijā līdz 61,2 kilogramiem cīnījās Henrijs Sehudo un bijušais čempions Dominiks Krūzs. Cīņas pirmajā raundā Sehudo ar sitieniem pa pretinieka kājām mēģināja ierobežot Krūza kustības. Tāpat čempions divas reizes mēģināja pretinieku nogāzt, kā arī trāpīja vairākus sitienus, uzvarot pirmo raundu.

Otrajā piecminūtē abi cīkstoņi jau piedāvāja aktīvāku cīņu. Arī šajā raundā efektīvāks ar sitieniem bija Sehudo, turpinot ik pa laikam "cirst" pa pretinieka kājām. Tikmēr Krūzs neveiksmīgi centās atrast leņķus, no kuriem uzbrukt pretiniekam. Tiesa raunda beigās cīkstoņi sasitās ar galvām un uz Sehudo pieres bija milzu brūce.

Cīņa uz mirkli tika pārtraukta. Uzreiz pēc tam Krūzs aktīvi devās uzbrukumā, bet izlaida cauri precīzu Sehudo celi, pēc kura sekoja spēcīgs Sehudo labais "āķis" un sitieni pa guļošu Krūzu. Vien divas sekundes pirms otrās piecminūtes beigām tiesnesis cīņu apturēja un Sehudo savu čempiona jostu bija nosargājis.

Par tiesneša lēmumu apturēt cīņu viennozīmīgi būs diskusijas, jo arī pats Krūzs, kurš tiek uzskatīts par vienu no inteliģentākajiem cīkstoņiem visā UFC, pēc dueļa izteicās, ka viņš nav bijis nokautēts: "Kā es varu būt nokautēts, ja es ceļos kājās."

Savukārt Sehudo, kurš ir čempions divās svara kategorijās, pēc cīņas paziņoja par karjeras noslēgšanu! "Paldies par visu, onkuli Deina," uzrunas nobeigumā teica Sehudo.

Visbeidzot, vakara galvenajā cīņā oktagonā tikās Tonijs Fergusons un Džastins Geiči. Pirmā raunda sākumā cīkstoņi acīmredzami mēģināja atrast pareizo distanci, bet jau pēc pirmajām divām minūtēm sākās aktīvas sitienu apmaiņas. Ar vairāk precīziem sitieniem tomēr izcēlās tieši Geiči.

Ieņemto kursu cīkstoņi turpināja arī otrajā raundā. Geiči izcēlās ar vairākiem ļoti spēcīgiem sitieniem, bet Fergusons tos turpināja uzņemt bez īpašām problēmām. Visu raundu cīņu kontrolēja Geiči, bet tieši pirms zvana Fergusons trāpīja ļoti spēcīgu sitienu no apakšas, kas, ļoti iespējams, būtu cīņas beigu sākums, ja būtu atlicis vairāk laika.

Trešajā piecminūtē uz Fergusona sejas bija vairākas brūces un Geiči turpināja izcelties ar precīziem un spēcīgiem sitieniem. Tiesa, Fergusonu neviens no šiem sitieniem manāmi nesatricināja.

Sākoties "čempionu raundiem" aktīvāks bija Fergusons, bet Geiči joprojām spēja atbildēt ar spēcīgiem sitieniem. Raunda vidū Geiči trāpīja sitienu pa deniņiem, kas Fergusonu satricināja, tomēr cīņa turpinājās.

Arī noslēdzošajā piecminūtē efektīvāks bija Geiči un Fergusons turpināja uzņemt brutālus pretinieka sitienus. Fergusona seja bija tik ļoti asiņaina, ka Herbs Dīns minūti pirms cīņas beigām apturēja cīņu, jo Fergusons acīmredzami vairs nespēja saredzēt pretinieku. 

Geiči ar šo uzvaru kļuva par pagaidu čempiona jostas īpašnieku vieglajā svarā.

Šī Geiči karjerā bija 22. uzvara ar tikai divām zaudētām cīņām. Turpretim Fergusonam šis bija ceturtais zaudējums 29 cīņās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu