Gudļevska līdzšinējais klubs licis noprast, ka nākamsezon nerēķinās ar latvieti (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis
Kristers Gudļevskis Foto: nord24.de/sport

Latvijas hokeja izlases vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Vācijas augstākās līgas (DEL) vienība Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" trešdien paziņoja, ka parakstījusi trīs gadu līgumu ar vārtsargu Brendonu Maksvelu.

Klubs savā mājaslapā ziņo, ka līgums ar 29 gadus veco Maksvelu noslēgts uz trim gadiem, dodot ziemeļamerikānim gana ilgu laiku, lai sevi pierādītu.

"Fischtown Pinguins" ar hokejistu pirmās sarunas jau veikusi pirms desmit mēnešiem, bet tikai tagad izdevies vienoties par visiem līga nosacījumiem.

"Man bija vairāki piedāvājumi, bet es izvēlējos Brēmerhāfeni, jo ticu, ka bez sportiskajām iespējām, svarīgs ir arī cilvēciskais faktors. Es, mana sieva un bērns ar nepacietību gaidām brīdi, kad dosimies uz Vāciju," sarunā ar jauno darba vietu teica vārtsargs, kuram paredzēta pirmā numura loma.

Maksvels jaunajā komandā spēlēs ar 31. numuru, bet otrā vārtsarga tituls piešķirts Tomāšam Pēperlem, kurš pagājušajā sezonā decembrī guva rokas traumu, kā rezultātā vienībai palīgā steidza Gudļevskis.

Maksvels savu karjeru sāka Ziemeļamerikas junioru hokeja līgās, bet 2012./13.gada sezonā pirmo reizi devās pāri okeānam, lai pārstāvētu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Novokuzņeckas "Metallurg". Viņš KHL neaizvadīja nevienu spēli un jau nākamajā sezonā spēkus izmēģināja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā ("Allsvenskan").

Egelholmas "Rogle" komandā viņš 40 spēlēs atvairīja 90,3% metienu, vidēji ielaižot 2,65 vārtus. Vēlāk vārtsargs uz vienu sezonu atgriezās Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), bet turpmākās piecas sezonas pavadīja Čehijas spēcīgākajā čempionātā.

Pagājušajā sezonā viņš spēlēja Austrijas čempionāta klubā "Villacher" un vidēji spēlē ielaida 2,37 ripas, atvairot 92% raidījumu.

Gudļevskis pēc atlaišanas no Rīgas "Dinamo" darbu pagājušajā sezonā atrada DEL čempionātā, kur 25 spēlēs vidēji ielaida 2,65 vārtus un caurmērā atvairīja 90,41% metienu. Tikai piecos no šiem 25 mačiem "Fischtown Pinguins" netika pie punktiem.

Komandas mājaslapā publicētajā sarakstā Gudļevska uzvārds nav redzams, kas nozīmē, ka hokejists nākamajā sezonā, visticamāk, savus spēkus izmēģinās citā klubā.

Koronavīrusa izplatības dēļ DEL šajā pavasarī neizspēlēja izslēgšanas turnīru, kā rezultātā uzbrucējam Rihardam Bukartam un vārtsargam Gudļevskim sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

Deviņus punktus aiz pirmā četrinieka palika Bukarta pārstāvētā Diseldorfas EG, kas ieņēma piekto vietu, bet punkts mazāk un sestā pozīcija bija Gudļevskim un Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandai. Abas latviešu vienības bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Bukarts šosezon piedalījās 48 DEL mačos, kuros guva desmit vārtus, veica deviņas rezultatīvas piespēles un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu