Brieža nākamā cīņa - kad, kur un ar kādiem ierobežojumiem? (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis pret Junieru Dortikosu
Mairis Briedis pret Junieru Dortikosu Foto: Ieva Makare/LETA

Mairis Briedis savu nākamo cīņu, visticamāk, aizvadīs ārzemēs un pie tukšām skatītāju tribīnēm, sarunā ar TVNET norādīja Latvijas boksera menedžeris Raimonds Zeps.

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) otrās sezonas fināla cīņa pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) vispirms bija paredzēta 21. martā Rīgā.

Duelis vēlāk tika pārcelts uz 16. maiju, taču pagaidām cīņa ir atlikta uz nenoteiktu laiku koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Fināla cīņā Briedim jātiekas ar Kubas bokseri Junielu Dortikosu. Latvijas boksera menedžeris pastāstīja, ka drīzumā varētu būt lielāka skaidrība.

"Supersērijas vadība sanāks kopā pēc divām vai trim nedēļām. Tad arī tiks ieskicēti potenciālie cīņas rīkošanas scenāriji," sacīja Zeps.

Organizatori noteikti vēlas aizvadīt cīņu šogad. Līdz ar to Brieža menedžeris domā, ka dueli nāksies rīkot bez skatītāju klātbūtnes.

"Šobrīd šķiet, ka cīņa notiks bez skatītājiem. Diez vai būs reāli kādā vietā pasaulē noorganizēt cīņu ar skatītājiem, lai tas būtu droši."

Dortikoss dzīvo un trenējas ASV. Šajā valstī ir vislielākais koronavīrusa inficēto un mirušo skaits pasaulē.

"Atlidojot uz Eiropu, 14 dienas Dortikosam būtu jāpavada karantīnā. Kur notiks cīņa - kādā arēnā vai televīzijas studijā? Ir daudz vēl neatbildētu jautājumu," sacīja Brieža menedžeris.

Supersērijas organizatoru vēlme ir aizvadīt cīņu vasaras beigās. Zeps gan vērš uzmanību, ka pandēmijas laikā situācija pasaulē ātri mainās, tāpēc organizatoriskās lietas nenotiek tik raiti kā gribētos.

"Līgumā ir atrunāts divus mēnešus ilgs sagatavošanās periods. Jūnijs un jūlijs varētu būt gatavošanas posms, bet pati cīņa varētu notikt augustā vai septembrī. Tas ir optimistiskākais no reālajiem scenārijiem," teica Zeps.

Visticamāk, ka Brieža un Dortikosa cīņa notiks Eiropā, tomēr šobrīd vēl ir pāragri spriest, kurā valstī. Zeps norādīja, ka Latviju vēl nevar izslēgt kā potenciālo cīņas norises vietu. 

"Transportēšanas ziņā loģiskāk būtu rīkot cīņu Eiropā, jo supersērija bāzējas Šveicē. Viss nepieciešamais cīņas organizēšanai atrodas šajā kontinentā. Vieglāk atlidot pāri "dīķim" ir Dortikosam ar komandu nekā visai supersērijas organizācijai. Finansiāli izdevīgāk būtu dueli rīkot Vecajā kontinentā."

Pandēmijas pašā sākumā Latvijā bija noteikts ierobežojums, ka nedrīkst pulcēties vairāk par 200 cilvēkiem. Tobrīd tika izskatīts variants aizvadīt cīņu "Arēnā Rīga" aiz skatītājiem slēgtām durvīm.

"Tika secināts, ka supersērijai vien ir ap 200 darbinieku, kas apkalpo cīņu," pastāstīja Brieža menedžeris, kurš pauda uzticību Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietniekam, Sporta departamenta direktoram Edgaram Severam.

"Publiskajā telpā redzu, ka Edgars Severs dara labu darbu, lai sports Latvijā atsāktos. Pilnībā gribas viņam uzticēties. Esmu pārliecināts, ka viņš vēlas atgriezt sportu pēc iespējas ātrāk, vienlaikus ievērojot drošības pasākumus."

Vai cīņa varētu notikt Latvijā?

"Latviju vēl nevar izslēgt kā opciju, kur aizvadīt cīņu. Tomēr droši vien loģiskāk būtu to rīkot, kur supersērijai ir vieglāk to noorganizēt - Šveice, Anglija, Vācija," sacīja Brieža menedžeris.

"Tomēr jāskatās, kāda būs situācija. Kā un kurā valstī attīstīsies sporta dzīve, pakārtojot visu drošības pasākumiem saistībā ar pandēmiju. Tas arī beigās izšķirs, kur notiks cīņa," piebilda Zeps.

Briedis uz savām iepriekšējām supersērijas cīņām "Arēnā Rīga" pulcēja tūkstošiem skatītāju. Ņemot vērā, ka nākamais duelis, visticamāk, būs jāaizvada pie tukšām tribīnēm, vajadzēs arī savādāk tam sagatavoties.

"Tukša arēna vairs nedod to priekšrocību, kas būtu Latvijā ar pilnām skatītāju tribīnēm. Tas būs pavisam citādāk. Arī ar treneru korpusu runāsim, kā treniņos tam sagatavoties. Tomēr tā ir baigā atšķirība - sportistam uz cīņu iznākt ar vai bez adrenalīna, kas rodas, skatītājiem bļaujot tribīnēs."

Briedis šobrīd uztur sevi pietiekami labā sportiskā formā, lai varētu uzreiz sākt treniņnometni, kad būs skaidrība par nākamo cīņu.

"Nav tā, ka Mairis sēž un ēd roltonus. Viņš trenējas. Iespēju robežās viņš to darīja arī brīdī, kad sporta zāles bija slēgtas. Viņš tur sevi aptuveni 50% gatavībā, lai nebūtu jāsāk no nulles, kad būs jālec iekšā nometnes režīmā. Viņš ir braucošs, atliek ielikt nākamajā ātrumā."

Lai pilnvērtīgi sagatavotos cīņai, Briedim vajadzīgi sparinga partneri no ārzemēm. Viņus atgādāt uz Latviju un ievērot drošības pasākums būs liels izaicinājums. Zeps pieļauj, ka būs jākonsultējas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC).

"Ar sparinga partneriem būs visizaicinošākais darbs. Pirmkārt, kādi avioreisi vispār kursēs. Otrkārt, ielidojot no ārzemēm, 14 dienas jāpavada karantīnā. Varbūt būs jākonsultējas ar SPKC un jātestē sparinga partneri, kad viņi ieradīsies," sprieda Zeps.

"Jāskatās, kāda tobrīd būs situācija. Tad arī to risinās. Plānus tas noteikti mainīs. Ja viņi atlido un 2 nedēļas nosacīti ir dīkstāvē, mums tas nekādu labumu nedod - tie vienīgi ir izdevumi. Parasti viņi ierodas uz 1-2 nedēļām, tagad sanāk uz 3-4 nedēļām. Tur vēl ir daudz jautājumu, kas šobrīd ir neskaidri." 

35 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu.

Savukārt par gadu jaunākais Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Dortikosam piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu