D.Ikaunieks nepiedalās pirmajā mačā pēc pandēmijas pauzes

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Ikaunieks
Dāvis Ikaunieks Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Čehijas futbola klubs Zlīnas "Fastav" bez latvieša Dāvja Ikaunieka sastāvā otrdien piedzīvoja neveiksmi 25.kārtas mačā.

"Fastav" viesos ar 0:1 (0:1) piekāpās "Jablonec" klubam, kam pieder tiesības uz Ikaunieku.

Uzvarētāju labā vienīgos vārtus guva Libors Holiks.

Kurzemnieks šajā spēlē nepiedalījās, jo par to vienojās abas komandas. Lai arī sīkāks paskaidrojums no "Fastav" nesekoja, pieļaujams, ka šāds lēmums bija jāpieņem īres līguma dēļ.

Ikaunieks "Fastav" atrodas īrē tieši no "Jablonec" vienības.

Abām komandām pirmais mačs pēc sezonas pārtraukuma iesākās ar vairākiem stūra sitieniem, taču 30.minūtē tablo aizvien vēstīja bezvārtu neizšķirtu. Situāciju mainīja Holiks, kurš 31.minūtē soda laukumā ieguva bumbu un izdarīja spēcīgu sitienu vārtu apakšējā stūrī, atklājot rezultātu. Desmit minūtes vēlāk Dominikam Pleštilam bija iespēja dubultot pārsvaru, taču viņa raidījums atdūrās pret labo vārtu stabu.

Otrā puslaika trešajā minūtē "Jablonec" komanda palika desmit vīru sastāvā, jo rupji pret pretinieku nospēlēja Dominiks Plečatijs. 69. un 74.minūtē "Fastav" bija iespēja izpildīt stūra sitienus, tomēr nevienā no gadījumiem tas augļus nenesa. Atlikušajā laikā pretinieku vārtus tā arī neizdevās iekarot, ciešot zaudējumu.

Čehijas čempionātā pirmo vietu ar 58 punktiem 24 mačos ieņem Prāgas "Slavia", bet "Fastav" ar 22 punktiem 25 spēlēs ierindojas 14.pozīcijā. Zlīnas vienībai gan ir tikai teorētiskas iespējas pacīnīties par Eirokausiem un, visticamāk, būs jāmēģina saglabāt vieta augstākajā līgā.

Līgums decembrī ar 25 gadus veco Ikaunieku tika noslēgts uz pussezonu ar iespēju to izpirkt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu