NBA titulētais treneris Popovičs: Ja Trampam būtu smadzenes... (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Gregs Popovičs
Gregs Popovičs Foto: AP/Scanpix

Ja vien ASV prezidentam Donaldam Trampam būtu smadzenes, viņš iznāktu un pateiktu kaut ko, lai vienotu cilvēkus, intervijā žurnālā "The Nation" izteicies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

Pagājušajā nedēļā Mineapolē tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. Saistībā ar šo gadījumu daudzviet ASV sākušies protesti.

"Visvairāk mani satriec tas, ka jau iepriekš esam redzējuši policijas vardarbību un rasismu, bet nekas nemanās. Tāpēc šie protesti ir tik eksplozīvi. Bet bez līderības un sapratnes nekas nekad nemainīsies," teica Popovičs.

Patlaban 71 gadu vecais Popovičs pie "Spurs" komandas stūres piecas reizes kļuvis par NBA čempionu - 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014. gadā. Viņš kopš 1996. gada ir Sanantonio kluba galvenais treneris.

Popovičs, kurš kopš 2016. gada ir arī ASV vīriešu basketbola izlases galvenais treneris, ne pirmo reizi publiski kritizējis valsts prezidentu Trampu, kurš protestu laikā nogādāts Baltā nama bunkurā.

"Tas ir neticami. Ja Trampam būtu smadzenes, kaut vai 99% ciniskas, viņš iznāktu un pateiktu kaut ko, kas vienotu cilvēkus. Bet viņam nerūp cilvēku vienotība. Pat tagad. Tik vājprātīgs viņš ir," teica Popovičs.

"Viss grozās tikai ap viņu. Viss saistās tikai ar viņa personīgo labumu. Nekad nav bijusi runa par lielāku labumu. Tāds viņš vienmēr ir bijis," piebilda titulētais NBA treneris, turpinot kritizēt ASV prezidentu.

Foto: grautiņi ASV

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu