Rimi Rīgas maratona 30. jubilejas medaļu dizainējis Tokijas olimpisko spēļu godalgu autors

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rimi Rīgas maratona 30. jubilejas medaļa
Rimi Rīgas maratona 30. jubilejas medaļa Foto: Publicitātes foto

Rimi Rīgas maratona 30. jubilejas medaļu dizainējis Tokijas olimpisko spēļu medaļu autors, portālu TVNET informēja maratona organizatori.

Šogad Rimi Rīgas maratons svinēs savu 30. jubilejas sezonu, neskatoties uz pandēmijas ieviestajām korekcijām pasaules kārtībā. Maratons norisināsies 10. un 11. oktobrī, pieskaņojoties jaunajai realitātei, vai pat virtuāli, un katrs, kurš 10.-11. oktobrī finišēs, saņems unikālu jubilejas medaļu, kādu iespējams saņemt tikai vienreiz dzīvē.

Medaļas autors ir japāņu dizaineris Džuņiči Kavaņiši (Junichi Kawanishi), kurš izstrādājis arī Tokijas olimpisko spēļu medaļas. Organizatori cer, ka unikālās medaļas mudinās skrējējus piedalīties oktobrī paredzētajā skrējienā, atbalstot maratonu laikā, kad tautas sports pārdzīvo lielāko krīzi kopš neatkarības atjaunošanas.

"Nepamēģināsi - neuzzināsi. Tāda bija mūsu nostāja, uzrunājot japāņu dizaineri Džuņiči Kavaņiši, kurš uzvarēja Japānas izsludinātajā konkursā par Olimpisko spēļu medaļām. Pārsteidzošā un patīkamā kārtā Kavaņiši kungs atbildēja un bija pagodināts radīt jubilejas medaļas Rimi Rīgas maratonam. Ja Olimpiskās medaļas saņem vien nepilns tūkstotis pasaules labāko sportistu, tad mūsu medaļas varēs saņemt ikviens, kurš 10. un 11. oktobrī finišēs jubilejas maratonā, pusmaratonā, desmit un sešu kilometru distancēs un Bērnu dienas skrējienos. Ceram, ka vienreizējās medaļas būs papildu stimuls piedalīties maratonā par spīti neskaidrībai, vai pasākums notiks, kā ierasti, Rīgas ielās vai attālināti ar īpašas aplikācijas palīdzību. Dalībnieku atbalsts šogad, kad tautas sports pārdzīvo lielāko krīzi kopš neatkarības, mums ir kritiski svarīgs," dizainera izvēli pamato Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

"Rimi Rīgas maratonam šis ir īpašs gads. Un tikpat īpašs bija šis negaidītais piedāvājums - radīt 30.sezonas medaļas. Strādājot pie medaļas, man ļoti svarīga bija savstarpējā uzticēšanās. Procesā, iepazīstot skaistās Latvijas vēsturi un kultūru, sajutu garīgu tuvību ar savu zemi Japānu. Medaļā vēlējos ietvert vairākas idejas: par dažādām paaudzēm, kas skrien un tādējādi savieno pagātni ar nākotni, par skrējējiem no dažādām valstīm, kuri satiekas maratonā un caur savu aizrautību pret skriešanu vieno visu pasauli. Līdzīgi arī olimpiskās spēles caur sportu pieņem dažādo, atšķirīgo un vieno pasauli. Vēl medaļā gribēju ietvert maratona trasi, kas caurvij skaisto Rīgu, un divus tiltus, kurus skrējēji šķērsos. Visas šo ideju šķautnes savijas kopā vienā krāšņā ziedā, kas veltīts 30. Rimi Rīgas maratona jubilejai," savu ieceri izklāsta japāņu dizainers Džuņiči Kavaņiši, SIGNPLAN pārstāvis un dizainers, Japānas Grafikas dizaina asociācijas vadītājs un Osakas Dizaina asociācijas vadītājs.

Džuņiči Kavaņiši plānotā vizīte Rīgā visdrīzāk tiks atlikta uz laiku, līdz pandēmija būs beigusies un gaisa satiksme atjaunota, taču medaļu autors ir izteicis patiesu vēlmi atbraukt uz Rīgu un piedalīties maratonā, vērojot sacensības un apbalvošanas ceremoniju klātienē.

Tā kā pie īpašās medaļas kāro tikt arī ārvalstu skrējēji, organizatori ir paredzējuši iespēju to valstu skrējējiem, kuru robežas līdz rudenim vēl netiks atvērtas, skriet savā valstī un iesūtīt rezultātu, lai pēc tā saņemšanas un apstiprināšanas 30. jubilejas medaļu varētu nosūtīt pa pastu.

Reģistrācija Rimi Rīgas maratonam ir atjaunota un pieteikties Bērnu dienai vai kādai no piecām distancēm - maratonam, pusmaratonam, 10 km, 6 km un Ģimeņu skrējienam - var mājaslapā www.rimirigamarathon.com. Katrs, kurš piedalīsies, saņems īpašo 30. jubilejas medaļu!

Maratona organizatori atgādina, ka dalībniekiem, kuri pasākumam bija reģistrējušies līdz ārkārtas situācijas izsludināšanai 13. martā, lūgums līdz 12. jūnijam izdarīt savu izvēli par labu startam oktobrī, pārcelt dalību uz 2021. gadu vai nodot savu dalību draugam. Tie, kuri izvēli līdz 12. jūnijam nebūs veikuši, tiks automātiski reģistrēti startam izvēlētajā distancē 10.-11. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu