Saeima atbalsta kultūras, izklaides un sporta pasākumu pārcelšanas kārtību Covid-19 laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Saeima
Saeima Foto: LETA

Saeima piektdien galīgajā lasījumā atbalstīja priekšlikumu, kas regulē kultūras, izklaides un sporta pasākumu pārcelšanas kārtību Covid-19 laikā.

Deputāti piektdien izskata vairākus desmitus jaunajam Covid-19 infekcijas pārvaldības likumam iesniegtos priekšlikumus.

Parlaments likumā piekrita noteikt, ka kultūras, izklaides un sporta pakalpojuma sniedzējam, kurš iepriekš plānotos un pārdošanā izliktos pakalpojumus nevar sniegt Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai noteikto pulcēšanās ierobežojumu dēļ, ir tiesības pārcelt pasākumu uz citu tā norisei piemērotu laiku, par to paziņojot ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc ierobežojumu atcelšanas. Pasākumam jānotiek ne vēlāk kā gada laikā pēc ierobežojumu atcelšanas.

Ja patērētājs pamatotu iemeslu dēļ nevar apmeklēt pasākumu pārceltajā datumā, piemēram, patērētājs nevar atrasties valstī, kurā notiek pasākums, patērētājam apmeklējumu liedz apmeklēt būtiski veselības ierobežojumi, pakalpojuma sniedzējs pēc pieprasījuma atmaksā naudu termiņā, kas nav garāks par sešiem mēnešiem pēc attiecīgo ierobežojumu atcelšanas beigu termiņa.

Ja pakalpojuma sniedzējs nevar nodrošināt iepriekš plānotā pasākuma pārcelšanu, tam ir tiesības piedāvāt patērētājam citu līdzvērtīgu pasākumu vai arī, ja patērētājs atsakās no piedāvājuma, atmaksā naudu termiņā, kas nav garāks par sešiem mēnešiem pēc attiecīgo ierobežojumu atcelšanas beigu termiņa.

Paredzēts, ka ārkārtējā situācija, kas Latvijā ir spēkā no 13.marta, noslēgsies 9.jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu