"Mettai" Daugavas stadions par dārgu, tāpēc spēlēs Bolderājā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
"Metta" komandas futbolisti
"Metta" komandas futbolisti Foto: Harijs Toms

"Optibet" futbola virslīgas komanda "Metta" sezonu uzsāks Daugavgrīvas vidusskolas stadionā, ziņo vienība un Latvijas Futbola federācija (LFF).

"Metta" otrdien plkst.18 spēkosies ar Jūrmalas "Spartaks" komandu.

Kā aģentūrai LETA atklāja "Metta" līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons, lēmums uzsākt sezonu citā stadionā pieņemts, jo Daugavas stadiona uzturētāji prasa pārāk lielu nomas maksu par spēles uzņemšanu.

"Tas šobrīd ir nesamērojami, summa ir teju trīs reizes lielāka nekā tas ir citur.

Mums ir izdevīgāk ar divām komandām aizbraukt uz Pērnavu, un tur noīrēt stadionu ar jumtu. Prasījām to summu, kādu varam atļauties, bet netika saņemta atbilde no Izglītības un zinātnes ministrijas," lēmumu sezonu uzsākt citur skaidroja Mihelsons.

Minimālā summa, par kādu iespējams uz spēli iznomāt Daugavas stadionu, esot aptuveni 1200 eiro. Papildu pakalpojumi izmaksas sadārdzina.

"Tāda šobrīd ir finansiālā situācija. Piedāvājām kompromisu - no 500 līdz 700 eiro Daugavas stadionam. Ja viņiem izdevīgāk ir nulle... Stadions bija ar mieru, taču viņiem viss ir jāsaskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju, no kurienes atbildes nav. Nekur neatradīsiet tādu summu, kāda šobrīd tiek prasīta par Daugavas stadionu," teica Mihelsons.

Lēmums ir spēkā, kamēr LFF organizēto sacensību sanitārais protokols neparedz sacensību laikā skatītāju klātbūtni. Pēc tam, kad tiks atļauta skatītāju klātbūtne, virslīgas spēles aizvadīt Daugavgrīvas vidusskolas stadionā, kuram ir pirmā kategorija, nevarēs.

Šāda scenārija gadījumā "Metta" sezonu varētu turpināt Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā vai kādā citā stadionā Rīgas apkārtnē. 

Iespējams, pēc 1.jūlija stadionos tiks atļauta skatītāju klātbūtne. "Metta" futbolistiem līdz tam datumam jāaizvada divas mājas spēles, kas sākotnēji bija paredzētas Daugavas stadionā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu