Šneps gatavs vēl īslaicīgi palikt LBS, Vējonis vēlas izmantot viņa pieredzi basketbolā

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Šneps
Edgars Šneps Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) līdzšinējais ģenerālsekretārs Edgars Šneps ir gatavs vēl īslaicīgi palikt strādāt organizācijā, lai palīdzētu viņa darba turpinātājam Kasparam Ciprusam apgūt visu nepieciešamo.

LBS valde pagājušajā nedēļā par jauno ģenerālsekretāru apstiprināja Ciprusu. Viņš amatā stāsies, tiklīdz pārtrauks darba attiecības ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM).

Kā sarunā ar portālu TVNET sacīja līdzšinējais ģenerālsekretārs Šneps, Cipruss darbu IZM turpinās līdz 19. jūnijam.

Šneps par plānu atstāt LBS biroja vadītāja amatu paziņoja dienu pirms Raimonda Vējoņa ievēlēšanas par organizācijas prezidentu 21. janvārī. 

Koronavīrusa pandēmijas dēļ kopš 2009. gada ģenerālsekretāra amatā bijušais Šneps tikai jūnija sākumā paziņoja par aiziešanu no posteņa.

Tiesa, pirmdien sociālās saziņas vietnē "Twitter" vairāki lietotāji apsprieda to, ka dzirdējuši baumas par Šnepa iespējamo palikšanu LBS citā amatā, kas būtu ļoti dāsni apmaksāts.

TVNET lūkoja noskaidrot, vai šādām baumām ir kāds pamats. Uzticami informācijas avoti apstiprināja, ka Šnepu vismaz pagaidām tiešām plānots piesaistīt kā Ciprusa darbaudzinātāju.

LBS prezidents Raimonds Vējonis arī apstiprināja, ka Šneps noteikti vēl paliks organizācijā, līdz Cipruss būs pilnībā apguvis jaunā amata pienākumus un nianses.

"Esmu ieinteresēts, lai Edgars paliktu basketbolā, jo viņa zināšanas ir nenovērtējamas. Sākumā ļoti vērtīgi būtu, ja viņš dalītos savā pieredzē ar Kasparu Ciprusu.

Varētu Edgaru piesaistīt vismaz uz laiku, kamēr tiek sniegts atbalsts Kasparam. Mums ir arī daudz citu aktivitāšu, piemēram, jaunās basketbola halles projekts. Tur, manuprāt, Edgara zināšanas arī ļoti noderētu. Protams, starptautiskā sadarbība ar FIBA," sarunā ar TVNET sacīja Vējonis.

Pirmdienas publiskajā "Twitter" diskusijā tās dalībnieki pauda, ka Šnepam plāno izveidot īpašu un apmaksātu viceprezidenta amatu. Tas gan nozīmētu, ka jāmaina organizācijas statūti. Šādu scenāriju Vējonis gan noliedza.

"Jāprasa baumotājiem. Man komentāru nav. Nosacītā opozīcija kaut ko "cepas". Statūtus mainīt nav plānots. Lai Šneps sniegtu atbalstu LBS, nav jau jāveido īpašs amats. Var cilvēcīgi vienoties par nosacījumiem," paskaidroja LBS prezidents.

Vējonis sacīja, ka Šneps varētu tikt algots uz konkrētu laiku. Atlīdzība ir svarīga, jo "par velti jau šādas lietas nenotiek".

Pats Šneps īsā telefonsarunā TVNET sacīja, ka ir gatavs palīdzēt Ciprusam iejusties ģenerālsekretāra postenī, bet ilgstoši palikt LBS kādā citā amatā gan neplāno. Viņam esot skaidrs plāns, ko vēlas nākotnē darīt.

Kopš 2009.gada janvāra Šneps ieņēma LBS viceprezidenta amatu, bet jau aprīlī pēc Edgara Jaunupa atlūguma, kas iesniegts ar mērķi kandidēt Rīgas domes vēlēšanās, sāka pildīt ģenerālsekretāra pienākumus. Šneps šobrīd ir arī FIBA Eiropas zonas valdes loceklis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu