Levandovskis labo Vācijas bundeslīgas leģionāru rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: Reuters/ScanPix

Polijas futbolists Roberts Levandovskis sestdien laboja Vācijas bundeslīgas leģionāru vienā sezonā gūto vārtu rekordu.

Minhenes "Bayern" mājās ar rezultātu 3:1 (3:1) apspēlēja "Freiburg". Mājiniekiem divreiz izcēlās Levandovskis, bet vienu reizi pēc poļa piespēles - Džošua Kimmihs.

Levandovskis šosezon bundeslīgā guvis 33 vārtus, kas ir piektais labākais rezultāts turnīra vēsturē.

Savulaik 33 gūto vārtu robežu trīsreiz pārkāpa vācietis Gerds Millers, bet vienu reizi to iespēja cits vācietis - Dīters Millers.

Līdz šim leģionāru gūto vārtu rekords bija 31 precīzs sitiens - 2016./17. gada sezonā Dortmundes "Borussia" sastāvā to sasniedza Pjērs Emeriks Obamejangs no Gabonas.

Citā spēlē Menhengladbahas "Borussia" sestdien svinēja uzvaru priekšpēdējās, 33. kārtas spēlē un, pateicoties Leverkūzenes "Bayer" zaudējumam, atgriezās pirmajā četriniekā, kas nākamajā sezonā ļautu spēlēt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Menhengladbahas futbolisti viesos ar 3:1 (1:0) guva virsroku pār "Paderborn".

Viesus jau ceturtajā minūtē vadībā izvirzīja Patriks Hermans, bet 54.minūtē Svens Mihels panāca 1:1. Tiesa, jau minūti vēlāk ar 11 metru soda sitienu ciemiņiem vadību atguva Lars Štindls, kurš 73.minūtē nostiprināja "Borussia" pārsvaru - 3:1.

Pirms priekšpēdējā kārtas pirmajā četriniekā bija "Bayer", kas viesos ar 0:2 (0:1) atzina Berlīnes "Hertha" pārākumu.

Tikmēr vicečempiones nosaukumu sev nodrošināja Dortmundes "Borussia", kas viesos ar 2:0 (1:0) apspēlēja "Leipzig". Dortmundiešiem abus vārtus guva Ērlings Brauts-Holanns.

Tikmēr Brēmes "Werder" tuvojas tam, lai pirmo reizi 40 gadu laikā atstātu bundeslīgu. Brēmenieši viesos ar 1:3 (0:2) atzina "Mainz 05" pārākumu.

Tāpat no neveiksmju joslas nespēj izkļūt Gelzenkirhenes "Schalke 04", kas bundeslīgā bez uzvarām ir 15 mačos pēc kārtas un vēl vairāk pasliktinājusi savu antirekordu. "Schalke 04" mājās ar 1:4 (0:1) kapitulēja "VfL Wolfsburg".

Pārliecinošāku uzvaru priekšpēdējā kārtā guva "Hoffenheim", kas savā laukumā ar 4:0 (3:0) sagrāva Berlīnes "Union". Vēl šajā kārtā Diseldorfas "Fortuna" mājās spēlēja 1:1 (1:1) ar "Augsburg" un "Koln" savā laukumā cīnījās 1:1 (1:0) ar Frankfurtes "Eintracht".

Kopvērtējuma vadībā ar 79 punktiem 33 spēlēs zeltu ir nodrošinājusi Minhenes "Bayern" komanda, kurai ar 69 punktiem seko Dortmundes "Borussia" un ar 63 punktiem - "Leipzig". Ceturto vietu ar 62 punktiem ieņem Menhengladbahas "Borussia", kas par diviem punktiem apsteidz Leverkūzenes "Bayer".

Menhengladbahas komandai pēdējā kārtā pietiek ar neizšķirtu pret "Hertha".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu