NHL pēdējo piecu gadu labākās drafta izvēles

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Patriks Laine, Ostons Metjūss un Pjērs Luks Dibuā
Patriks Laine, Ostons Metjūss un Pjērs Luks Dibuā Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu ģenerālmenedžeri ir pieņēmuši lieliskus lēmumus saistībā ar komandas nākotni, jauno spēlētāju draftā iegūstot nākamo līgas zvaigzni. Piedāvājam apskatīt "The Athletic" žurnālista Korija Promana (Corey Pronman) sarakstu ar piecām labākajām drafta izvēlēm pēdējo piecu gadu laikā.

5. Kāpo Kako (Somija), 19 gadi, Ņujorkas "Rangers"

NHL drafts: 2019.gada otrā izvēle

Kāpo Kako
Kāpo Kako Foto: EPA/Scanpix

Kako savā debijas sezonā ir nodemonstrējis lieliskas prasmes, kas ļāva somu hokejistam izskatīties ļoti respektabli pasaules labākajā hokeja līgā. Lielākās problēmas jaunajam uzbrucējam sagādāja NHL hokejistu ātrums, bet apskatnieki viņu atzīst par meistarīgu un gudru spēlētāju, piebilstot, ka nākotnē viņam savas ātruma prasmes vajadzēs uzlabot.

Debijas sezonā soms bija ļoti noderīgs hokejists savā klubā - 66 spēlēs 23 punkti (10 vārti, 13 rezultatīvas piespēles). Uzlabojot ātrumu, punktu produktivitāte jaunajam hokejistam noteikti pieaugs. Kopumā hokejists ar labu potenciālu "Rangers" komandā.

4. Džeks Hjūzs (ASV), 19 gadi , Ņūdžersijas "Devils"

NHL drafts: 2019.gada pirmā izvēle

Džeks Hjūzs
Džeks Hjūzs Foto: AP/Scanpix

Hjūzs izskatījās lielisks nākot no USNTDP (USA Hockey National Team Development Program) programmas. Spēlētājs ar lielu ātrumu, meistarību un radošu pieeju uz ledus - visas prasmes liecina par vienu no labākajiem līgas uzbrucējiem tuvākajā nākotnē. Protams, ienākot līgā viņam nācās pielāgoties pie fiziskā spēles stila, bet kopumā viņš tāpat spēja radīt momentus gan sev, gan komandas biedriem.

Vai viņš kļūs par līgas superzvaigzni? Diezgan droši var apgalvot, ka jā, jo ir redzams milzīgs talants jaunajā amerikāņu uzbrucējā. Debijas sezonā viņa statistika bija 21 punkts (7 vārti, 14 rezultatīvas piespēles) 61 aizvadītajā spēlē.

3. Rasmuss Dālīns (Zviedrija), 20 gadi, Bufalo "Sabres"

NHL drafts: 2018.gada pirmā izvēle

Rasmuss Dālīns
Rasmuss Dālīns Foto: AFP/SCANPIX

Dalīns ir viens no labākajiem mūsdienu aizsargiem. Viņš pirms drafta, un arī pēc sava pirmā gada NHL, izskatās kā topošā hokeja mekas zvaigzne. Pirmajā sezonā aizsargs iekrāja 44 punktus (9 vārti, 35 rezultatīvas piespēles) 82 spēles. Viņa otrā sezona bija nedaudz robaināka, bet pat šajā sezonā iespaidīga statistika 59 spēlēs - 40 punkti (4 vārti, 36 rezultatīvas piespēles). Zviedra uzbrukums ir bijis fantastisks, lielākā problēma ir aizsardzība, tieši pielāgošanās NHL spēles stilam. Aizsargs joprojām ir ļoti jauns, un tuvāko gadu laikā nevajag brīnīties, ja šis puisis būs kandidāts uz labākā aizsarga balvu līgā.

2. Ostons Metjūss (ASV), 22 gadi, Toronto "Maple Leafs"

NHL drafts: 2016.gada pirmā izvēle

Ostons Metjūss
Ostons Metjūss Foto: AFP/SCANPIX

Metjūsa stāsts drafta kontekstā ir interesants. Viņš savu ceļu līdz NHL nolēma "bruģēt" caur Šveices hokeja līgu (National League). Jautājums, vai citi kopēs šo ceļu? Pēc demonstrētā snieguma uzbrucējs pieņēma pareizo lēmumu, jo viņš ir viens no labākajiem hokejistiem visā līgā. Viņam ir veiklas rokas un lieliskas snaipera dotības.

Amerikānis šajā sezonā varēja pārsniegt 50 vārtu robežu. Pirms sezona tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ, uzbrucējs bija iekrājis 80 punktus (47 vārti, 33 rezultatīvas piespēles). Kopumā karjeras laikā uzbrucējs 282 spēlēs ir iekrājis 285 punktus.

1. Patriks Laine (Somija), 22 gadi, Vinipegas "Jets" 

NHL drafts: 2016.gada otrā izvēle

Patriks Laine
Patriks Laine Foto: AFP/SCANPIX

Laine bija viens no dominējošākiem spēlētājiem, kādu NHL klubu skauti jebkad ir redzējuši U-18 pasaules čempionātā. Viņš bija viens no labākajiem spēlētājiem Somijas hokeja līgā (Liiga), jaunatnes čempionātos un palīdzēja Somijas izlasei 2016.gada pasaules čempionātā izcīnīt sudraba medaļu. Somijas hokeja zvaigzne pasaules čempionātā hokejā tika atzīts par labāko uzbrucēju un par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Viņš parāda milzīgu meistarību, hokeja izjūtu, fizisko spēku. Uzbrucējs četrās sezonās ir nodemonstrējis teicamu vārtu gūšanas garšu, neviena sezonā viņš nav iemetis mazāk par 28 vārtiem. Veiksmīgākajā sezonā (2017./18. gadā) soms ir ticis pie 70 punktiem (44 vārti, 26 rezultatīvas piespēles) 82 nospēlētajās spēlēs. NHL Laine ir piedalījies 305 spēlēs un iekrājis 247 punktus.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu