LBS vadība savulaik runājusi ar Porziņģa ģimeni par basketbolista iespējamu iesaisti spēļu rezultātu ietekmēšanā (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pirms sešiem gadiem veikusi pārrunas ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Kristapa Porziņģa ģimeni par viņa iespējamo iesaisti spēļu rezultātu sarunāšanā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Sporta studija".

"Sporta studijas" intervijā bijušais LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps atklāja, ka runa ir par 2014.gadā plašu rezonansi ieguvušo spēļu rezultātu ietekmēšanas skandālu.

Viena no manipulācijās iesaistītajām komandām bija Liepājas vienība, kas spēlēja Latvijas basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas čempionātā.

Komandā spēlēja daudz Porziņģa vienaudžu, bet pats liepājnieks jau vairākus gadus bija Spānijas kluba Seviļas "Cajasol" pārstāvis.

Aizdomas bijušas par to, ka nauda likmju veikšanai nākusi no Porziņģa kabatas, tāpēc ar basketbolista ģimenes pārstāvjiem tikušas veiktas pārrunas, uzsverot reputācijas nozīmi.

"Gadījumā, ja nu baumām ir kaut neliels pamats, izdariet, lai vairs tā nebūtu," sarunu ar Porziņģa ģimeni atcerējās Šneps.

Porziņģa līdzdalība nesportiskajās darbībās gan nav pierādīta, paliekot vien kuluāru baumu līmenī.

Šobrīd 24 gadus vecais Porziņģis atrodas ASV pilsētā Dalasā, kur gatavojas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas atsākšanai.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu