Jānis Bērziņš karjeru turpinās Polijas čempionvienībā "Stelmet Enea"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbolists Jānis Bērziņš karjeru turpinās Polijas čempionē Zelonas Guras "Stelmet Enea", vēsta klubs. 

Komanda vēsta, ka līgums ar basketbolistu noslēgts uz vienu sezonu.

Bērziņš pagājušajā sezonā "Ventspils" komandas sastāvā Igaunijas-Latvijas apvienotajā čempionātā (LIBL) 25 spēlēs caurmērā guva 12 punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem, kā arī atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr FIBA Eiropas kausā latvieša rēķinā vidēji 11 punkti, 4,1 atlēkusī bumba un 1,6 rezultatīvas piespēles. Ventpilnieki starptautisko turnīru noslēdza ceturtdaļfinālā.

"Priecājos, ka varu pievienoties Zelonas Guras komandai, par kuru esmu dzirdējis tikai to labāko. Komandai ir lieliski fani, labi treneri, kā arī pati pilsēta ir skaista," klubs citē basketbolista teikto.

"Pagājušajā sezonā redzēju dažas komandas spēles, un atmosfēra arēnā bija lieliska. Nevaru vien sagaidīt, kad šo enerģiju varēšu piedzīvot pats."

Polijā čempionāts marta vidū koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ tika noslēgts priekšlaicīgi, "Stelmet Enea" iegūstot uzvarētāja titulu. Otro vietu ieguva Ļubļinas "Start", kurā spēlēja Mārtiņš Laksa, bet pozīciju zemāk ierindojās Rolanda Freimaņa Vloclavekas "Anwil".

Bērziņš līdz šim savu basketbolista karjeru veidojis Latvijā, spēlējot "Valmieras", "VEF Rīga" un "Ventspils" komandu rindās. Viņš divreiz kļuva par Latvijas čempionu Rīgas kluba sastāvā. 2016.gadā viņš devās leģionāra gaitās uz Itāliju, kur pievienojās A sērijas basketbola klubam Kapo d'Orlando "Betaland", noslēdzot līgumu uz divām sezonām.

Tomēr Latvijas basketbolists jau pirmajā gadā iedzīvojās nopietnā ceļgala savainojumā, kas viņam lika izlaist vairākus mēnešus. Laukumā Bērziņš atgriezās tās pašas sezonas izskaņā, nospēlējot sezonu līdz galam, taču vēlāk abu pušu ceļi šķīrās.

Bērziņš bija viens no Latvijas U-20 izlases līderiem 2013.gada Eiropas čempionātā, kad komanda izcīnīja sudraba medaļas, un tika iekļauts sacensību simboliskajā pieciniekā. Basketbolists pēcāk bija arī stabils Latvijas pieaugušo izlases spēlētājs un tika iekļauts kandidātu sarakstos.

Viņš bija iekļauts arī Latvijas izlases kandidātu sarakstā 2017.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, taču basketbolists sagatavošanās posmā guva savainojumu, kas viņam liedza piedalīties turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu