NBA treneri noteikuši līgas labākos aizsardzības spēlētājus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo (no kreisās) un Lebrons Džeimss
Jannis Adetokunbo (no kreisās) un Lebrons Džeimss Foto: AP/Scanpix

Labs aizsardzības spēlētājs vienmēr būs vajadzīgs jebkurai komanda. Ne velti basketbolā ir teiciens, ka aizsardzība izcīna čempiontitulus. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas beigās mediju pārstāvji izvēlas simboliskās aizsardzības izlases, bet žurnālisti nav labākie basketbola spēles eksperti...

"The Athletic" basketbola nodaļas žurnālisti aptaujāja spēles ekspertus – NBA galvenos trenerus un asistenttrenerus, un lika viņiem nobalsot par pirmo un otro simbolisko aizsardzības piecinieku līdz šim brīdim, kā arī par trīs labākajiem pretendentiem uz gada aizsardzības spēlētāja balvu. Kopumā tika aptaujāti 33 treneri. Aptauja ir anonīma.

Treneriem bija jānobalso par diviem aizsargiem, diviem uzbrucējiem un centra spēlētāju. 23 no aptaujas pārstāvjiem nobalsoja par viņuprāt labāko līgas aizsardzības spēlētāju.

Neviens līgā neizprot aizsardzību basketbola laukumā labāk kā treneri. Viņi pēta un analizē spēles video, meklē stiprās un vājās puses spēlētājos. Treneri bieži neguļ naktis, cenšoties izdomāt plānu kā spēlēt uzbrukumā pret izciliem aizsardzības spēlētājiem, kas rada problēmas uzbrukuma noslēgumā.

Treneri nav balsojuši par līgas aizsardzības komandām kopš 2012./2013. gada sezonas, bet no 2013./2014. gada sezonas balsojuši mediju pārstāvji.

2019./2020. gada simboliskie aizsardzības piecinieki

Pozīcija

Spēlētājs

Balsis par pirmo aizsardzības komandu (2 punkti)

Balsis par otrā aizsardzības komandu (1 punkts)

Centrs

Rūdijs Gobērs

25

5

Vieglais uzbrucējs

Jannis Adetokunbo

25

5

Aizsargs

Markuss Smārts

22

8

Vieglais uzbrucējs

Kavai Lenards

20

10

Saspēles vadītājs

Bens Simonss

15

4

Gobērs, kurš divus gadus ir bijis labākais līgas aizsardzības spēlētājs, šosezon ieņem ceturto vietu izcīnītajās bumbās (13,7 vidēji spēlē) un sesto vietu bloķētajos metienos (2,0 vidēji spēlē). Savukārt Adetokunbo ir labākā aizsardzības efektivitāte NBA šosezon, un grieķis izcīna arī 13,7 atlēkušās bumbas vidēji spēlē.

"Atlēkušās bumbas ir viena no galvenajām lietām aizsardzībā," uzsvēra viens no treneriem.

Smārts bija viens no pirmajiem vārdiem, ko treneri pieminēja saistībā ar aizsardzību. Viņš ir intensīvs, izturīgs, apņēmīgs, prot darboties aizsardzībā vairākās pozīcijās.

"Viņš ir ļoti labs," sacīja viens no treneriem. "Mana pirmā izvēle bez vilcināšanās."

Par vietu pirmajā simboliskajā aizsardzības pieciniekā austrālietis Bens Simonss apsteidza Patriku Beverliju. Galvenās Simonsa priekšrocības, ko treneri uzsvēra, ir augums, garās rokas un attapība, kas viņu padara par būtisku spēlētāju komandas aizsardzības mehānismā.

"Daudzpusīgs, garš - viņš var segt visas piecas pozīcijas," uzsvēra viens no aptaujas dalībniekiem.

Visbeidzot Losandželosas "Clippers" zvaigzne Lenards. Treneri dievināja šā spēlētāja daudzpusību un inteliģenci aizsardzībā.

"Viņš ir ļoti, ļoti disciplinēts ar savu tehniku ​​aizsardzībā," sacīja viens no treneriem. "Leards ieņem pareizās vietās laukumā. Protams, viņš zina, kā labi izmantot savas rokas." 

"Viņš prot fantastiski pārķert bumbas," uzsvēra cits treneris. “Ikreiz, kad Leonards ir tuvumā bumbai, viņš to tev atņems. Tā ir 95% garantija."

Otrais simboliskais aizsardzības piecinieks

Pozīcija

Spēlētājs

Balsis par pirmo aizsardzības komandu (2 punkti)

Balsis par otrā aizsardzības komandu (1 punkts)

Spēka uzbrucējs

Entonijs Deiviss

199

Saspēles vadītājs

Patriks Beverlijs

1012

Saspēles vadītājs

Ēriks Bledso

49

Spēka uzbrucējs

P.Dž. Tukers

46

Centrs

Bams Adebajo

210

Otrajā simboliskajā pieciniekā pārliecinoši izceļas abi Losandželosas komandu spēlētāji Beverlijs un Deiviss.

"Viņš maina spēli šajā laukuma galā (aizsardzībā)," par Beverliju sacīja viens no treneriem.

Iespējams, ka Deivisa kandidatūru uz pirmo komandu ietekmēja viņa dalītais spēles laiks spēka uzbrucēja un centra pozīcijā. Adebajo aizvada lielisku sezonu Maiami "Heat" komandā, un, iespējams, Žoela Embīda savainojums palīdzēja viņam iekarot vietu otrajā simboliskajā pieciniekā.

"Pēc gada vai diviem viņš būs šā saraksta augšgalā," runājot par "Heat" centra spēlētāju, teica viens no treneriem.

P. Dž. Tukers jau sen ir bijis viens no respektētākajiem aizsargiem līgā. Viņa vēlme šosezon spēlēt centra pozīcijā Hjūstonas "Rockets" komandas mazajā sastāvā to vēl vairāk apstiprina.

Milvoki "Bucks" aizsargs Bledso galvenās uzslavas saņēma no NBA treneriem par savu fizisko spēku šajā pozīcijā. "Nepiekāpīgs ir Ēriks," uzskata treneri.

Daži nozīmīgi spēlētāji, kas palika aiz līnijas, bija Pols Džordžs no Losandželosas "Clippers", Drū Holidejs no Ņūorleānas "Pelicans", Paskāls Siakams no Toronto "Raptors" un Milvoki "Bucks" pārstāvis Bruks Lopess.

Gada labākais aizsardzības spēlētājs

Spēlētājs

Pirmā vieta (5pts.)

Otrā vieta (3pts.)

Trešā vieta (1pts.)

Kopā

Rūdijs Gobērs

83352

Jannis Adetokunbo

75252

Entonijs Deiviss

47344

Kavai Lenards

25328

Patriks Beverlijs

1016

Francūzis Gobērs gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu ieguva abus iepriekšējos gadus, un par viņu balsoja tieši mediju pārstāvji. Balsošana šeit norāda, ka treneri Gobēru un Adetokunbo uzskata par līdzvērtīgiem. Jūtas "Jazz" centra spēlētāja aizsardzības efektivitāte ir 11. vietā, savukārt "Bucks" līderis šajā rādītājā otro gadu pēc kārtas ir pirmajā vietā.

"Viņš ir ļoti daudzpusīgs," par Adetokunbo sacīja viens no ekspertiem. "Tas, kā šobrīd darbojas bezpozīcijas basketbols, es domāju, ka viņš ir lieliski piemērots aizsardzībai. Viņš var izcīnīt atlēkušo bumbu, var paķert bumbu un doties uz priekšu."

Balsotāji, kas Francijas basketbola zvaigznei atdeva pirmo vietu, izteicās šādi: "Jums ir jādabū viņš prom no groza, lai jūsu uzbrukums būtu efektīvs, citādi jūs sagaida grūti laiki."

Savukārt tādi spēlētāji kā Beverlijs un Lenards nākotnē varētu kļūt vēl svarīgāki aizsardzībā, ja līga turpinās virzīties uz vairāk perimetrā orientētu spēli. Pašlaik izskatās, ka treneri vēl joprojām ir sajūsmā par tādiem basketbolistiem, kas spēj bloķēt metienus groza tuvumā.

Perspektīvi aizsardzības spēlētāji nākotnē

Brūss Brauns, Detroitas "Pistons" (23 gadi). Savā otrajā sezonā ar "Pistons" Brauns licis vairākiem līgas treneriem pievērst sev uzmanību. "Viņš man atgādina Eivriju Bredliju," sacīja viens no treneriem. "Pašlaik Bredlijam nav tādas ietekmes, kāda bija agrāk, bet Brauns aizsardzībā spēlē kā Bredlijs savos labākajos spēka gados."

Džeilens Brauns, Bostonas "Celtics" (23 gadi). Viņš saņēma vienu pirmās aizsardzības komandas balsi, divas otrās komandas balsis. Brauna komandas biedrs Džeisons Teitums arī ir ļoti talantīgs un dod "Celtics" vienu no labākajiem jaunajiem tandēmiem līgā.

Džonatans Aizeks, Orlando "Magic" (22 gadi). 31. decembrī viņš ieņēma otro vietu NBA pēc bloķētajiem metieniem (2,5 vidēji spēlē) un 10. vietu pēc pārķertajām bumbām (1,6 vidēji spēlē). Viens no trenera palīgiem teica, ka "Magic" spēlētājs ir demonstrējis labāko aizsardzību, kādu šajā sezonā ir redzējis pret Lebronu Džeimsu.

Džonatans Aizeks (no labās) un Bens Simonss
Džonatans Aizeks (no labās) un Bens Simonss Foto: AP/Scanpix

Džošs Okogi, Minesotas "Timberwolfs" (21 gads): Basketbolists nesaņēma nevienu balsi, bet vairāki treneri viņu pieminēja kā spēlētāju, kurš aizsardzībā ir nepiekāpīgs. "Viņam ir labi parametri, viņš ir fiziski izturīgs un nepiekāpīgs spēles epizodēs," pauda viens no treneriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu