Hokejists Švanenbergs: Ar Edmontonu biju vienojies jau mēnesi pirms drafta

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Švenenbergs.
Jānis Švenenbergs. Foto: facebook.com

Latvijas jaunais hokejists Jānis Švanenbergs ar Kanādas Hokeja līgas (CHL) vienību Edmontonas "Oil Kings" bija vienojies jau aptuveni mēnesi pirms ārzemju spēlētāju drafta, ventspilnieks pastāstīja sarunā ar TVNET.

18 gadus vecais Švanenbergs tika izvēlēts pirmajā no divām kārtām ar kopējo 58.numuru.

Ar Švanenbergu noslēgts standarta līgums. Uzbrucējs bija "Oil Kings" pirmā izvēle aizvadītajā draftā.

Kluba "Venta 2002" audzēknis TVNET pastāstīja, ka jau aptuveni mēnesi pirms drafta bija vienojies ar "Oil Kings".

"Viss jau bija sarunāts laikus. Kādu mēnesi iepriekš runājām. Tad viņi teica, ka 100% mani grib ņemt. Atlika vien gaidīt draftu, vai kāda cita komanda mani nepaņem," pastāstīja jaunais uzbrucējs.

"Bija vēl kādas četras komandas, kas interesējās. Mēs ar aģentu izdomājām tām komandām teikt, ka man vēl ir līgums ar "Rīgu", tāpēc visas atteicās. Palika tikai Edmontona. Tas bija vislabākais variants."

Pagaidām gan situācija saistībā ar nākamo CHL sezonu ir ļoti neskaidra. Švanenbergs esot gatavs dažādiem scenārijiem. Ja nevarēs doties uz Kanādu, tad viņš paliks Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubā "Rīga".

"Īsti vēl nekas par sezonu nav zināms. "Oil Kings" organizācija ir ļoti saprotoša, daudz komunicējam. Viņi man raksta tajos laikos, kad gan tur, gan Latvijā ir diena. Ar "Rīgu" jau runājām. Viņi teica, ka ļaus palikt un spēlēt te. Tāds ir plāns B."

Švanenbergam pagājušajā sezonā daudz esot devušas 12 spēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo". Tas ļāvis apjaust, ka profesionālais hokejs nav nekas tāls un neaizsniedzams.

"Plāns ir aizbraukt uz junioru līgu, pierādīt sevi un tikt izvēlētam Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā kā "overaged" (vecāks hokejists par drafta izvēles pamatgadā dzimušajiem - aut.) spēlētājam. Bija man piedāvājumi arī no koledžām, bet CHL likās labākais variants," atklāja spēlētājs.

Švanenbergs šo vasaru pavada Ventspilī kopā ar ģimeni. Viņš divreiz dienā trenējas uz ledus, kā arī apmeklē svaru zāli.

Pēdējās trīs sezonas Švanenbergs pavadījis MHL komandā "Rīga". Aizvadītajā sezonā viņš 57 spēlēs regulārajā čempionātā un "play-off" guva 26 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

Tāpat viņš debitēja KHL, kur Rīgas "Dinamo" sastāvā 12 mačos izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Švanenbergs pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlasi pasaules čempionātos.

"Oil Kings" komandu savulaik pārstāvēja Edgars Kulda un 2013.gadā traģiski aizsaulē aizgājušais Kristiāns Pelšs. Kulda 2014.gadā ar edmontoniešiem uzvarēja CHL Memoriālajā kausā un tika atzīts par prestižā turnīra vērtīgāko spēlētāju.

CHL apvieno Kanādas trīs junioru līgas - Ontario Hokeja līgu (OHL), Kvebekas Junioru hokeja līgu (QMJHL) un Rietumu hokeja līgu (WHL). "Oil Kings" spēlē WHL, kur aizvadītajā sezonā uzvarēja Centrālajā divīzijā, savukārt "Petes" cīnās OHL, kur bija trešā Austrumu konferencē. Koronavīrusa pandēmijas dēļ CHL sezona tika pārtraukta priekšlaicīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu