"Žalgirim" pievienojas kādreizējais Dāvja Bertāna komandas biedrs Loverņē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Žofrē Loverņē (ar bumbu)
Žofrē Loverņē (ar bumbu) Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris" panācis vienošanos ar Francijas garā gala spēlētāju Žofrē Loverņē, vēsta komanda.

""Žalgiris" fani redzēs vēl vienu jaunu seju zaļi baltajā krāsā, jo Lietuvas čempioni ir parakstījuši viena gada līgumu ar franču centru Žofrē Loverņē," vēsta "Žalgiris" preses dienests.

28 gadus vecais spēlētājs pēdējās divas sezonas pavadījis turku superklubā "Fenerbahce". Viņš izmēģinājis veiksmi arī Nacionālajās basketbola asociācija (NBA), kur pārstāvēja Denveras "Nuggets", Čikāgas "Bulls", Oklahomasitijas "Thunder" un Sanantonio "Spurs", kurā tolaik spēlēja latviešu snaiperis Dāvis Bertāns.

Pagājušajā sezonā francūža statistika ULEB Eirolīgā vidēji spēlē bija 6,3 punkti, 2,7 atlēkušās bumbas.

Savukārt 2018./2019. gada sezonā viņš izcēlās ar vidēji gūtiem 10,5 punktiem un savāca 6,7 atlēkušās bumbas zem groziem.

Loverņē ir bijis nozīmīgs spēlētājs Francijas izlasē. Ar nacionālo izlasi viņš ir izcīnījis zelta medaļu Eiropas čempionātā 2013. gadā un 2015. gadā Vecā kontinenta čempionātā ieguva bronzas godalgas. 2014. gada Pasaules kausa izcīņā viņš palīdzēja Francijas valstsvienībai tikt pie bronzas medaļām. 

Loverņē starpsezonā ir jau ceturtais Kauņas kluba papildinājums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu