"VEF Rīga" direktors Jahovičs: Esam ielozēti šķietami stiprākajā grupā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Gatis Jahovičs
Gatis Jahovičs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas komanda "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā ielozēta spēcīgākajā apakšgrupā, atzīst kluba direktors Gatis Jahovičs.

Rīdzinieki tika ielozēti A apakšgrupā, kur būs jāspēkojas ar turnīra pirmo čempioni Tenerifes "Iberostar" no Spānijas, slaveno Stambulas "Galatasaray" no Turcijas, Strasbūras SIG no Francijas, Sasāri "Dinamo" no Itālijas, "Peristeri" no Grieķijas un Viļņas "Rytas" no Lietuvas.

"Esam ielozēti šķietami stiprākajā grupā ar vairākām Eiropas līmenī ļoti labi pazīstamām komandām, kas liekus komentārus neprasa. Tāpat mūsu grupā ielozētas arī divas komandas, ko Rīgā redzējām jau iepriekšējā sezonā - "Tenerife" un "Peristeri"," klubs citē Jahoviča teikto.

Jahovičs tajā pat laikā uzsver, ka šobrīd objektīvi spriest par komandu spēku samēriem ir ļoti grūti, jo visos klubos vēl notiek aktīva sastāvu komplektācija. 

"Dalība Čempionu līgā ir ļoti laba iespēja "VEF Rīga" basketbolistiem sevi pierādīt augstā līmenī, kā arī gūt pieredzi starptautiskā turnīrā. Arī skatītājiem tā ir lieliska iespēja Latvijā klātienē redzēt augsta līmeņa Eiropas basketbolu vismaz septiņas reizes," uzsver Jahovičs.

Šīm septiņām komandām pievienosies viena kvalifikāciju pārvarējusī vienība - Telavivas "Hapoel" (Izraēla), Orhūsas "Bakken Bears" (Dānija), "Belfius Mons-Hainaut" vai Vloclavekas "Anwil" (Polija).

"VEF Rīga" aizvadītajā sezonā debitēja Čempionu līgā, uzvarot pirmo spēli, bet nākamajās 13 ciešot zaudējumus. Pirms tam turnīrā Latviju trīs sezonas pārstāvēja "Ventspils", kas pērn nepārvarēja kvalifikāciju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu