Blūms par līgumu Itālijā: Pandēmijas laikā ieguldīju smagu darbu, kas atmaksājās

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms koronavīrusa pandēmijas laikā smagi strādāja, lai sasniegtu paša izvirzīto mērķi - vēl uzspēlēt kādā ārzemju klubā, sportists pauda sarunā ar portālu TVNET.

Pirmdien kļuva zināms, ka Blūms karjeru nolēmis turpināt sev labi zināmajā Itālijā, kur panācis viena gada vienošanos ar "Reggiana" komandu.

Pieredzējušais basketbolists sarunā ar TVNET atklāja, ka Itālijas kluba piedāvājums bijis vienīgais nopietnais, tāpēc ilgi nedomāja un to pieņēma.

"Aģents strādāja, jo man bija vēlme vēl spēlēt. Visu laiku gatavojos, labi jutos - nebiju nobriedis beigt karjeru. Ieguldīju smagu darbu, bet sens teiciens vēsta, ka ieguldītais darbs agri vai vēlu atmaksājas," pauda Blūms.

Viņš piekrita tam, ka basketbola tirgus koronavīrusa pandēmijas dēļ ir citāds, nekā iepriekšējos gados. Blūms uzskata, ka daudzi latviešu basketbolisti šovasar ir nozīmīgas izvēles priekšā.

"Spēlētājiem tagad ir ļoti grūti. Gan Latvijā, gan citur pasaulē. Paši redzat, ka "Jūrmalas" komanda izjuka. Daudziem spēlētājiem šovasar jāizvēlas starp karjeras turpināšanu basketbolā vai darba meklēšanu citā jomā. Daudzi profesionāli sportisti varētu noslēgt savas karjeras."

Latvijas izlases kapteinis pastāstīja, ka atzinīgi vārdi jāvelta "VEF Rīga" un "TTT Rīga" basketbola klubiem, kas dod iespēju latviešiem sevi parādīt uz starptautiskās basketbola skatuves. 

"Paldies, ka vispār tāds vefiņš ir. Mums šis klubs "jānēsā uz rokām". Esošajiem un potenciālajiem sponsoriem noteikti jāatbalsta gan "VEF Rīga", gan "TTT Rīga". Redz, ka es pat 38 gadu vecumā caur "VEF Rīga" komandu varu aizbraukt uz Itāliju. Ja pazustu šīs divas Rīgas komandas, tad varētu teikt, ka Latvijas klubu basketbols ir miris," situāciju vietējos klubos vērtēja Blūms.

"VEF Rīga" komanda Blūmam neesot piedāvājusi jaunu līgumu, bet sportists situāciju saprotot.

"Kā spēlētājam man viņi neko nepiedāvāja. Es arī to saprotu. Kāpēc viņiem piedāvāt līgumu 38 gadus vecam basketbolistam, ja par to naudu var noalgot divus vai trīs jaunākus spēlētājus?" retoriski vaicāja Blūms.

Situācija Itālijā ar koronavīrusa izplatību Blūmu nebiedējot. Viņš gan uz turieni došoties viens, ģimenei paliekot Latvijā.

Aizvadītajā sezonā Blūms atgriezās "VEF Rīga" sastāvā un 20 Latvijas-Igaunijas čempionāta spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,1 minūti, to laikā caurmērā gūstot 10,4 punktus. Tāpat viņš vidēji mačā izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles.

Savukārt FIBA Čempionu līgā 38 gadus vecais basketbolists 11 spēlēs caurmērā izcēlās ar 9,4 punktiem, 1,8 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

"Reggiana" vienība Itālijas čempionātā, kas pandēmijas radīto seku dēļ tika pārtraukts priekšlaicīgi, 21 spēlē izcīnīja deviņas uzvaras un ieņēma 12.pozīciju.

Itālijas A sērijā nākamsezon spēlēs arī Artūrs Strautiņš, Ingus Jakovičs (abi - Varēzes "Openjobmetis") un Andrejs Gražulis (Triestes "Allianz").

"VEF Rīga" ar Blūmu sastāvā šogad tika atzīta par Latvijas Basketbola līgas uzvarētāju.

Vēl pirms atgriešanās Rīgā Blūms sezonu nospēlēja Krievijas klubā Permas "Parma".

2015./16.gada sezonā Blūms pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Avelīno "Sidigas", bet traumas dēļ vietējā čempionātā aizvadīja tikai deviņas spēles. Vēl pirms tam viņš spēlēja spēcīgajā Grieķijas vienībā Atēnu "Panathinaikos".

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", Itālijas klubā Neapoles "Eldo", Spānijas vienībā Bilbao "Basket", kā arī Kazahstānas čempionē "Astana".

Savulaik "Reggiana" komandu pārstāvēja arī Ojārs Siliņš.

Latvijas izlases kapteinis valstsvienības sastāvā piedalījies sešos Eiropas čempionātos, kopumā laukumā izejot 170 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu