Kārlis Ozoliņš: Jau pēc dubultspēles sapratu, ka būs grūts mačs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš
Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas jaunais tenisists Kārlis Ozoliņš ir apmierināts ar uzvaru pār kādreizējo ranga pirmā simta tenisistu Jirgenu Zopu, sarunā ar žurnālistiem atzina sportists.

Ozoliņš ceturtdien tenisa centrā "Tondi" Igaunijas - Latvijas tenisa izlašu turnīra "Merks Cup" septītajā spēlē ar 7-6 (7:4), 6-7 (5:7), 10:8 pārspēja Zopu. Ozoliņš ATP rangā ieņem 1333.vietu un ir junioru reitinga sestā rakete, bet Zops ir ATP 540.numurs.

"Šī varētu būt viena no lielākajām uzvarām karjerā, jo pretinieks ir bijušais pirmā simta tenisists. Jau vakar pēc dubultspēles un viņa mača ar Ernestu Gulbi sapratu, ka būs grūta spēle ar labām izspēlēm, turklāt viņš labi servē. Biju gatavs tam visam. Protams, ka dažos brīžos varēja būt labāk, bet kopumā esmu apmierināts un mačs man patika," stāstīja Ozoliņš.

Mača liktenis izšķīrās supertaibreikā, kurā Ozoliņš izsēja lielu pārsvaru un teju piedzīvoja zaudējumu.

"Sanāca neliela loterija. Vienu servi zaudēju, viņš pats ieservēja vēlreiz, un pārsvars bija pazudis. Bija nedaudz uztraukums, taču prieks par to, kā viss beidzās," atzina Ozoliņš, kurš pēc cīņas aptuveni pusstundu palīdzēja Gulbim iesildīties duelim ar Vladimiru Ivanovu.

Pēc gana ilgā mača Ozoliņš jūtās noguris. "Kājas ir nedaudz piedzinušās, bet kopumā viss ir kārtībā. Atpūtīšos, paēdīšu un viss būs labi. Ja rītdien vajadzētu spēlēt, tad būtu gatavs doties kortā," atzīmēja Ozoliņš.

Turnīrā kopā paredzētas 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle. Trešdien aizvadītas piecas spēles, bet ceturtdien būs seši dueļi, no kuriem pēdējais būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā ir Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kārlis Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāv ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaija Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.).

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu