LOK un LPK izsludina iepirkuma konkursu Tokijas Olimpisko un paralimpisko spēļu vienotam tērpam un ekipējumam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieki Gunta Latiševa-Čudare (no kreisās), Aleksandrs Samoilovs un Anastasija Grigorjeva
2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieki Gunta Latiševa-Čudare (no kreisās), Aleksandrs Samoilovs un Anastasija Grigorjeva Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai nodrošinātu Latvijas Olimpiskās un paralimpiskās komandas vienotu vizuālo tēlu Tokijas Olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs nākamā gada vasarā, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) ir izsludinājusi kopīgu starptautisku iepirkuma konkursu sporta tērpu un ekipējuma ražotājiem. Pirmo reizi Latvijas vēsturē Olimpiskajai un paralimpiskajai komandai būs vienota vizuālā identitāte.

"Iepirkums ir starptautisks, tāpēc sagaidām piedāvājumus no vairākiem vadošajiem sporta preču zīmoliem," saka LOK prezidents Žoržs Tikmers. "Būtiskākais apstāklis - šī ir pirmā tērpu iepirkuma procedūras daļa. Rudenī izsludināsim otru iepirkumu, kur meklēsim piegādātāju un ražotāju Olimpisko un paralimpisko komandu parādes tērpiem. Mēs aktīvi uzrunāsim arī vietējos modes dizainerus, jo tā būs unikāla iespēja radīt parādes tērpus, kurus varēs redzēt visa pasaule Tokijas Olimpisko un paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijās."

"Ļoti pozitīvi ir vērtējams tas, ka Latvijas Olimpiskās un Paralimpiskās komitejas sadarbība ir kļuvusi ciešāka, un pirmo reizi Latvijas vēsturē Olimpiešiem un paralimpiešiem būs vienota vizuālā identitāte, nesot Latvijas vārdu pasaulē. Šāda ir arī labā starptautiskā prakse. Iepriekš mēs bijām viena no retajām valstīm pasaulē, kur Olimpiskajiem un paralimpiskajiem sportistiem mēdz būt atšķirīgi tērpi," saka Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

Viņa arī uzsver, ka konkursa rezultātā iepirktos tērpus paralimpieši izmantos ne tikai paralimiskajās spēlēs, bet pēc tam vairākus gadus varēs izmantot arī Eiropas un pasaules čempionātos, jo ierobežotā budžeta apstākļos nav iespēju uz katrām sacensībām iegādāties jaunus sporta tērpus. "Aicinām uzņēmējus aktīvi piedalīties konkursā, lai piedāvājumu klāsts būtu pēc iespējas plašāks un mēs iegūtu labāko iespējamo piedāvājumu Latvijas sportistiem," aicina D. Dadzīte.

Lai nodrošinātu iepirkuma caurspīdīgumu un godīgu konkurenci, kā arī novērstu interešu konfliktus, piesaistīta neatkarīga auditorkompānija - zvērinātu advokātu birojs "PricewaterhouseCoopers Legal" (PwC Legal), kas ir uzņēmies nodrošināt LOK un LPK juridisko palīdzību plānojot, koordinējot un izpildot iepirkuma procedūru ar mērķi nodrošināt iepirkuma caurspīdīgumu un godīgu konkurenci. PwC Legal uzdevums ir sastādīt iepirkuma dokumentācijas projektus, līgumus, kā arī sniegt juridisko atbalstu kā piesaistītajam ekspertam, konsultējot LOK un LPK visā iepirkuma procesa gaitā.

Kā atzina PwC Legal juriste Sanda Niedrīte: "Iepirkumu procedūras organizēšana un līguma noslēgšana ir ļoti atbildīgs un rūpīgs darbs. Ir ļoti svarīgi iepirkumu procedūras gaitā nodrošināt atklātumu, godīgu konkurenci, lai pasūtītājs iegūtu labāko rezultātu."

Izsludinātais tērpu iepirkums paredz iegādāties 230 sporta tērpu komplektus Olimpiskās un paralimpiskās komandas vajadzībām, un katrs no tiem sastāvēs no 32 apģērbu un aksesuāru vienībām. Iepriekš plānotais dāvinājuma līgums par tērpu piegādi Latvijas Olimpiskajai un paralimpiskajai komandai nebija iespējams īstenot, jo sakarā ar Covid-19 pasaulē radīto krīzi dāvinātājs vienošanos lauza.

Olimpiskās un paralimpiskās spēles ir pasaules vērienīgākās sporta sacensības, kuras reprezentē ne tikai katras dalībvalsts sasniegumus sportā, bet arī pašu valsti. Sporta sacensības tiek ļoti plaši atspoguļotas medijos visā pasaulē, tādēļ papildus sportiskajam sniegumam katra valsts cenšas parūpēties arī par valstiskajai identitātei atbilstošiem un vienlaikus funkcionāliem, ērtiem un vizuāli piesaistošiem sportistu tērpiem.

Konkursa rezultātā izvēlētais piegādātājs nodrošinās sporta tērpus Latvijas Olimpiskās un paralimpiskās komandas sportistu un personāla delegācijām XXXII Olimpiādes spēlēm un paralimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Tokijā nākamā gada vasarā.

Šāda iepirkuma lielākais izaicinājums ir sportistu prasību apvienošana ar Latvijas valsts atpazīstamības veicināšanu, tajā pat laikā ievērojot Starptautiskās Olimpiskās komitejas, Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prasības un Latvijas Olimpiskās delegācijas izstrādāto vizuālo veidolu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu