Makarovs: Man vajadzēja palikt Rīgas "Dinamo", bet...

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Makarovs
Andrejs Makarovs Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Andrejam Makarovam vajadzēja palikt Rīgas "Dinamo", taču komandas galvenais treneris Pēteris Skudra negribēja viņu redzēt sastāvā, intervijā portālam "All Hockey" pastāstīja Krievijas vārtsargs.

27 gadus vecais Makarovs pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā piedalījās 19 mačos, palīdzēja komandai izcīnīt 4 uzvaras, atvairīja 90,6% pretinieku metienu un vidēji ielaida 3,12 ripas.

Nākamajā sezonā Makarovs spēlēs Slovākijas čempionāta komandā Bratislavas "Slovan", kurai pievienojies vēl viens bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists - lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks.

"Man vajadzēja palikt komandā, taču nomainījās treneris. Pēteris Skudra negribēja mani redzēt sastāvā," sacīja Makarovs, kurš kopumā pozitīvi vērtē Rīgas "Dinamo" komandā pavadīto laiku.

"Spēlēju daudz, līdz guvu traumu. Pēc pievienošanās komandai spēlēju septiņos mačos pēc kārtas. Protams, rezultāts nebija tāds, kādu mēs gribējām. Bet treneris man uzticējās, un es spēlēju."

Kāpēc viņam neizdevās izkonkurēt Rīgas "Dinamo" pirmo vārtsargu Aleksandru Salāku no Čehijas? "Viņš labi spēlēja, un treneris izlēma neko nemainīt."

Makarovs pastāstīja, ka viņam ļoti patīk Jūrmala. "Tur var lieliski atpūsties un atslābināties. Tur ir jūra un priedes. Tam ir sava priekšrocība. Vasarā tur ir vēl labāk nekā pārējā gada laikā."

Krievijas hokejistam lūdza arī skaidrot, kāpēc pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" un Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo" bija vājākās komandas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

"Nevaru paskaidrot. Mēs centāmies un cīnījāmies katrā spēlē. Varbūt (pietrūka) meistarības? Domāju, ka tā bija atslēga," teica Makarovs.

Krievijas vārtsargam bija piedāvājums uz pārbaudes laiku pievienoties KHL klubam Pekinas "Kuņluņ Red Star", taču Ķīnas vietā viņš izlēma doties uz Slovākiju, kur piedāvāja pilnvērtīgu līgumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu