Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Ziņas par "Olimp" galu ir stipri priekšlaicīgas...

Jānis Matulis, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
HK Rīgas "Olimp" hokejisti
HK Rīgas "Olimp" hokejisti Foto: Sandijs Leicis (HK Rīgas “Olimp”/Facebook)

Latvijas hokeja čempionāta jaunajai sezonai cītīgi gatavojas Rīgas "Olimp" hokejisti. Nu jau ar trim ledus treniņiem nedēļā, kā arī diviem sausajiem, no kuriem viens ir sestdienas kross Jūrmalas pludmalē starp Dzintariem un Bulduriem ar futbolu noslēgumā. "Olimp" Piņķos aizvadījis arī pārbaudes spēli ar "Liepāju" (2:3), un šobrīd izskatās, ka runas par pacienta nāvi ir pilnīgi nevietā. Bet tāda jau ir Latvijas hokeja starpsezona: ar runām, baumām, nerealizētiem nodomiem...

Pērn "Olimp" pēdējā brīdī ielēca starp astoņiem virslīgas dalībniekiem, regulāro čempionātu noslēdzot 1. vietā. Ar nelielu skandāla devu, taču neba olimpieši uzsūtīja Latvijai koronavīrusu! Protams, žēl, ka tas bija iegansts, lai virslīgas hokeju pamestu "Kurbads". Ja par starpsezonu baumām, tad hokeja sabiedrība ar pastiprinātu interesi gaidīja, vai Tukumam izdosies realizēt savus Napoleona plānus un startēt virslīgā. Šobrīd visas pazīmes rāda, ka šajā rudenī vēl ne. Līdz nedēļas vidum (20. augusts) visām virslīgas komandām LHF jāiesniedz t.s. iepriekšējie pieteikumi.

"Olimp" bija pagājušās vasaras karstais projekts, kas beigu beigās ar diezgan sabalansētu sastāvu Jurija Agureikina vadībā spēlēja labu hokeju. Šobrīd Agureikins vēl nav kopā ar komandu, to kopā vāc brāļi Maksims un Aleksejs Širokovi, abi kopā dalot menedžera pienākumus, bet Maksims ir arī spēlējošais treneris.

"Kā vien Latvijā atļāva komandām trenēties, tā mēs to darām, sākumā reizi nedēļā uz ledus, tad - divas, nu jau ejam trīs reizes uz ledus, kā arī notiek divi sausie treniņi ar saldo ēdienu - krosu - sestdienās," skaidro Maksims Širokovs.

"Trenēties smiltīs ir ne tikai labi, bet arī patīkami, tās ir arī bērnības atmiņas - jūra un smiltis mums dod pozitīvu enerģiju. Un tad trenēties savā kompānijā nav ne grūti, ne mokoši. Darām to ar smaidu sejā."

Loģiski, ka dažas nedēļas pirms čempionāta sākuma ir jābūt arī sastāva aprisēm. "Olimp" vasarā ir zaudējis vienu no saviem spēcīgākajiem trumpjiem - uz Čehijas 2. līgas klubu - Ostravas "Poruba" aizgājis 36 gadus vecais vārtsargs Ervīns Muštukovs. Vienubrīd rādījās, ka viņa vietu varētu ieņemt bijušais kurbadietis Denijs Romanovskis, taču tas nav noticis. Otrais numurs - Antons Naumovs vairāk laika veltot biznesam, tādēļ kopā ar Antonu Bonču-Brujeviču vārtus sargāt aicināts HS "Rīgas" pērnās sezonas pirmais vārtsargs Rūdolfs Gustavs Lazdiņš (2002). Tāpat kā pērn "Olimp" grib izmantot trīs vārtsargus, pie sevis aicinot aizvadītajā sezonā Vācijas 4. līgā spēlējošo Kārli Zakrevski (1993).

Aizsardzībā plus/mīnus viss pa vecam. Ierindā ir gan Rīgas Domes deputāta kandidāts Georgijs Pujacs, gan Krists Apsītis, Vladislavs Balakuns, Aleksandrs Jerofejevs, Maksims Širokovs, kā arī Grodņas "Neman" pārbaudi neizturējušais Tomass Zeile. Nav leģionāra Vitalija Šulakova, Rihards Ķuzis atlaists atpakaļ uz "Prizmu", bet Paula Svara palikšana komandā esot 50:50. Njā, bet ziloni gandrīz nepamanīju: "Olimp" gatavojas spēlēt Krišjānis Rēdlihs!

Arī uzbrukumā ir vairāki labi papildinājumi. No "Dinamo" - Vitālijs Pavlovs, no Polijas atgriezies Kirils Galoha, no "Dinamo" - pērn tur astoņas spēles aizvadījušais olimpietis Reinis Mārtiņš Lejnieks, uz pārbaudes laiku komandā trenējas pērnā čempionāta rezultatīvākais uzbrucējs Gatis Sprukts ("Zemgale"), kā arī Lauris Bajaruns no "Kurbada". Vai visi nosauktie arī spēlēs? Širokovs ir reālists: ja būs labi piedāvājumi no ārzemju klubiem, neviens ar varu turēts netikšot. Komandā nav un droši vien nebūs abu uzbrukuma leģionāru (Hasanšins, Ribčiks), bet viens no HS "Rīga" treneriem Vladislavs Koniševs vairāk pievērsīšoties pamatdarbam.

Tāpat kā Svara, arī Gļeba Prohorenkova izredzes esot 50:50, bet par pērn sezonas beigās no "Prizmas" izīrēto vārtu guvēju Ediju Brahmani ritot sarunas ar "Prizmu". Kā smej Širokovs, tad "Dmitrijs Korņilovs gatavojas beigt savu pusprofesionālo karjeru, bet atvadu mačs noteikti būs..." Ja uzbrukumam vēl pieskaitām pērnos "Olimp" kadrus Renāru Ciprusu, Emīlu Ezīti, Nikolaju Jeļisejevu, Sandi Mežaraupu, Robertu Potapenko, Ričardu Puriņu, Alekseju Širokovu, Renāru Undeli un Ņikitu Zantmanu, tad iznāk ļoti solīda brigāde. Kas vismaz pēc uzvārdiem uz papīra varētu būt galvenie zelta medaļu pretendenti kopā ar HK "Liepāja". Augusta vidū rādās, ka Latvijas pašmāju hokeja sezona nebūs slikta. Lielākais naidnieks - Covid-19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu