Kārlails: Gadījums ar Porziņģi bija neveiksmīgs. Mums no tā jāmācās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Riks Kārlails
Riks Kārlails Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" bija gatava, ka izslēgšanas turnīrā emocijas sitīs augstu vilni, uzsver vienības galvenais treneris Riks Kārlails.

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva 14 punktus NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā un tika izraidīts no zāles, kamēr viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" cieta zaudējumu

"Mavericks" Orlando notiekošā turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 110:118 (38:34, 31:32, 13:21, 28:31) piekāpās Losandželosas "CIippers" un Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām nonāca iedzinējos ar 0-1.

Pirmās ceturtdaļas vidū Porziņģis nobloķēja Polu Džordžu, taču tiesneši fiksēja pārkāpumu. Latviešu basketbols izrādīja neapmierinātību un viņam piešķīra tehnisko piezīmi.

Savukārt otrā puslaika trešajā minūtē Luka Dončičs saķērās ar Markusu Morisu, Porziņģis metās aizstāvēt komandas biedru un pagrūda pretinieku. Šo rīcību tiesneši novērtēja ar otru tehnisko piezīmi, kas nozīmēja, ka Porziņģim spēle bija beigusies.

"Bija lēns sākums, un ātri nonācām iedzinējos, taču atspēlējāmies. Mums labāk jāstrādā ar bumbu un jācīnās zem groziem. Gadījums ar Kristapu bija neveiksmīgs, un mums no tā jāmācās. Jāsaprot, ka tā ir daļa no "play-off" emocijām. Viņš aizstāvēja savu komandas biedru, bet divas tehniskās piezīmes izslēgšanas turnīra mačā nav pieļaujamas. Centīsimies no tā izvairīties nākamajā spēlē," preses konferencē skaidroja Kārlails.

"Mavericks" basketbolisti esot bijuši gatavi, ka spēlē emocijas var ņemt virsroku.

"Pirms sērijas runājām, ka emocijas sitīs augstu vilni. Kad tas notiek, vajag sevi savākt, palīdzēt dot enerģiju pārējiem komandas biedriem vai nomierināt viņus. Laukumā daudz kas notiek, kā jau NBA spēlē. Basketbolisti cenšas atdot no sevis to pašu labāko," secināja Kārlails.

"Neesmu vēl saņēmis analīzi, bet varu teikt, ka aizsardzībā esam labāka komanda, kad Porziņģis ir laukumā. Mēs mācīsimies no tā, kas notika. Esam šeit, lai uzvarētu sērijā, tāpēc esam vīlušies par šo spēli, iznākumu un rezultātu," pauda Kārlails.

Kā pēc spēles sarunā ar ESPN skaidroja mača galvenais tiesnesis Keins Ficdžeralds, Porziņģa otrā tehniskā piezīme bija pamatota.

"Pirmais pārkāpums bija dūres sišana gaisā, kas pēc NBA noteikumiem automātiski tiek sodīta ar tehnisko piezīmi. Savukārt otrā tehniskā piezīme bija par to, ka viņš eskalēja saķeršanos, kā mēs to konstatējām video atkārtojumā," skaidroja Ficdžeralds.

Tiesnesis arī paskaidroja, ka noteikumi visās situācijas ir vienādi, neatkarīgi no tā, vai tas ir "play-off" vai regulārā čempionāta mačs.

Tiesnešu lēmums gan daudzos radīja neizpratni, piemēram, "Mavericks" leģenda Dirks Novickis un Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss tviterī publiski pauda, ka izraidīšana no zāles šajā situācijā bija pārāk skarbs lēmums.

Sērijas otrā spēle notiks trešdien.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu