VIDEO Povetkins ar nokautu sagrauj Vaita cerības uz pasaules čempiona titulu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Povetkins
Aleksandrs Povetkins Foto: Reuters/ScanPix

Olimpiskais čempions Aleksandrs Povetkins Anglijas pilsētā Brentvudā sestdien sagrāva Lielbritānijas boksera Diljena Vaita cerības uz cīņu par pasaules smagsvara titulu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā.

Vaits bija pirmais pretendents uz WBC titula cīņu vairāk nekā divus gadus un cerēja, ka sestdien izcīnītā uzvara aiz slēgtām durvīm pavērs ceļu uz pasaules čempionu titulu, kas tiktu izcīnīts vai nu ar pašreizējo čempionu Taisonu Fjūriju vai Deonteju Vailderu.

Vaits divreiz nolika gar zemi 40 gadus veco Povetkinu ceturtajā raundā, bet pēc tam pats piedzīvoja nokautu piektajā raundā, ko viņam sagādāja bijušais pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA).

"Es nejutos tā, ka pabeigšu cīņu šādi, taču biju pārliecināts par sevi ceturtajā raundā pat pēc divreizēja nokdauna," Povetkins stāstīja raidorganizācijai "Sky Sports" pēc uzvaras cīņā ar kreiso "āķi".

"Kad izšķirošais sitiens sasniedza mērķi, es domāju, ka tas ir sapnis. Es tam nespēju noticēt," piebilda promoteris Edijs Hērns. ""Divi smagi Vaita sitieni, un cilvēki uzskatīja, ka viss ir beidzies. Šī ir smagā svara boksa drāma. Viens sitiens pilnībā mainīja cīņu."

"Tas ir šoks, kaut gan mēs zinājām, cik labs Povetkins ir. Tas bija aizraujošs nokauts aizraujošā naktī," viņš piebilda.

Cīņas uzvarētājs Povetkins ieguva WBC pagaidu čempiona jostu. Krievijas pārstāvis savulaik guva lielus panākumus amatieru boksā, kļūstot par Eiropas, pasaules un olimpisko čempionu laika posmā no 2002. līdz 2004. gadam.

40 gadus vecais Povetkins profesionāla boksera karjerā izcīnījis 36 uzvaras (25 nokauti), piedzīvojusi divus zaudējumu un vienu neizšķirtu.

Savukārt 32 gadus vecā Vaita kontā ir 27 uzvaras (18 nokauti) un divi zaudējumi.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu