Trīs komandas par mērķi izvirzījušas izcīnīt OHL čempionu kausu

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

"Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002" un "Zemgale"/LLU komandas jaunajā "Optibet" hokeja virslīgas (OHL) sezonā izvirzījušas mērķi izcīnīt čempionu kausu. Jaunā sezona klauvē pie durvīm, tā sāksies jau sestdien. 

Bez jau minētajām komandām 2020./2021. gada sezonā piedalīsies arī HS "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Šosezon OHL nespēlēs divkārtējā čempionvienība "Kurbads".

"Prizma"/IHS komanda bijusi pārdomu priekšā, vai piedalīties šīs sezonas čempionātā. Tomēr pieņemts lēmums spēlēt. "Neskatoties uz to, ka esam viena no retajām komandām, kurai pašvaldība nepalīdz nevienā no pozīcijām, esam apņēmības pilni izrādīt pretestību ikvienai no komandām," sacīja "Prizma"/IHS galvenais treneris Ēriks Miļuns. 

"Zemgale"/LLU komandu šosezon vadīs Artis Ābols, kurš palīdzējis Bobam Hārtlijam Latvijas izlasē pasaules čempionātos un bijis KHL klubu Rīgas "Dinamo" un Toljati "Lada" galvenais treneris. 

"Priekš manis tas ir jauns izaicinājums. Esam piesaistījuši tādus spēlētājus kā Roberts Jekimovs un Kirils Tambijevs, kuri ir pazīstami Latvijas hokeja sabiedrībai. Cīnīsimies par labāko četrinieku, bet, protams, gribam uzvarēt," neslēpa Ābols. 

"Zemgale"/LLU noslēgusi sadarbību ar Rīgas "Dinamo". Līdz ar to sezonu OHL sāks Latvijas hokeja flagmaņa aizsargs Roberts Mamčics un uzbrucējs Emīls Ģēģeris.

Viena no galvenajām favorītēm OHL šosezon būs "Liepājas" komanda. Tā uzskata pieredzējušais hokeja apskatnieks Jānis Matulis. Tiesa, galvenais treneris Guntis Pujāts par mērķiem skaļi nerunā. 

"Komandā ir atgriezušies daudzi labi spēlētāji," teica Pujāts. "Sastāvā ir Mārtiņš Gipters, Artūrs Mickevičs, Kārlis Ozoliņš, Egils Kalns. Sastāvs ir diezgan spēcīgs. Izauguši ir arī jaunie čaļi, kuri sastādīs konkurenci pieaugušajiem. Sezonai esam gatavi."

Nesen par "Olimp"/"Venta 2002" galveno treneri tika apstiprināts Aigars Cipruss, kurš izteicās, ka komandai ir visaugstākie mērķi. 

"Mērķis ir čempiontituls. Es no savas puses centīšos izdarīt visu, lai komanda rādītu to sniegumu, kas palicis pagājušās sezonas iespaidā. Gatavojamies sezonai un būsim gatavi katram mačam," sacīja Cipruss. 

"Mogo"/LSPA OHL gatavojas kopš jūlija pēdējās nedēļas. Komandai izdevies piesaistīt Robu Šrempu, Rihardu Mareni, Krišjāni Rēdlihu un Oskaru Bārtuli. Pēdējais labāka piedāvājuma gadījumā Rīgas vienību sezonas laikā gan varētu atstāt. Līdzīga situācija ir arī ar Mareni. 

"Gribam saglabāt čempiontitulu," uzsvēra "Mogo"/LSPA uzbrucējs un menedžeris Elviss Želubovskis.

Čempionātā tiks izspēlēti seši apļi, kopumā būs 126 spēles. Četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēļu turnīram, kurā uzvarētājs sērijā tiks noskaidrots līdz četrām uzvarām. 

22. decembrī "Volvo" hallē plānota OHL Zvaigžņu spēle, atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu