Rīgas "Dinamo" zaudē arī jaunās sezonas otrajā spēlē (13)

CopyDraugiem X Whatsapp

Otro zaudējumu jaunās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta otrajā spēlē sestdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo" komanda. 

Pētera Skudras vadītā "Dinamo" vienība savā laukumā ar 1:3 1:1, 0:1, 0:1) piekāpās vārtsarga Jāņa Kalnina pārstāvētajai Helsinku "Jokerit" no Somijas. 

Rīgas komandā vienīgos vārtus iemeta Mārtiņš Dzierkals.

"Dinamieši" vadībā izvirzījās spēles desmitajā minūtē, kad pēc Ondržeja Vitāseka un Rīsa Skārleta piespēlēm, uzbrukuma smailē nonāca Dzierkals, kurš ar nūjas lāpstiņas neērto pusi ripu raidīja zem Kalniņa kājsargiem. 

Perioda turpinājumā Somijas komanda kāpināja tempu un biežāk kontrolēja ripu, taču "dinamieši" ilgstoši prata aizsargāties. Piecas minūtes līdz trešdaļas beigām laukuma stūrī savā aizsardzības zonā ar pretinieku galā netika Vitāseks, nopelnot divu minūšu sodu. Latvijas komanda mazākumu izturēja, taču pēdējā minūtē Staņislavu Gaļimovu pārspēja Miko Lehtonens.

Mača 13.minūtē ripu Rīgas komandas vārtos iebakstīt spēja arī Jese Joensū, taču soģis pēc atkārtojuma noskatīšanās vārtus neieskaitīja.

Otrā perioda sākumā Mets Vaits guva sejas traumu un uz brīdi pameta laukumu. Līdz pat trešdaļas vidum abas komandas demonstrēja spēkos līdzīgu spēli, taču pēc deviņām nospēlētām minūtēm otro noraidījumu saņēma Vitāseks. Viesi skaitlisko vairākumu izmantoja pašās pēdējās sekundēs, partneriem brīvu metiena pozīciju izkārtojot Džordanam Šrēderam.

Trešdaļas izskaņā Rīgas komandai divas reizes pēc kārtas bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču rezultāts palika nemainīgs.

Arī noslēdzošajās 20 minūtēs izteikts pārsvars laukumā piederēja viesiem, kuri ar savu aktivitāti astotajā minūtē piespieda noraidīties Kristapu Zīli. Vairākums gan netika realizēts, taču nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām 3:1 panāca Iro Pakarinens.

Sezonas pirmajā spēlē "Dinamo", galvenā trenera amatā debitējot Pēterim Skudram, ceturtdien mājās ar 2:3 piekāpās Kazahstānas komandai Nursultanas "Baris". Tikmēr Helsinku komandai tajā pašā dienā bija paredzēta spēle ar Minskas "Dinamo", taču klubs drošības apsvērumu dēļ neizlidoja uz mača norises vietu, uzsverot, ka tagad nav īstais brīdis, lai Baltkrievijā spēlētu hokeju. KHL tajā pašā dienā nolēma piešķirt "Jokerit" tehnisko zaudējumu.

Pēc spēles ar "Jokerit" Rīgas klubam priekšā vēl divas mājas spēles, kurās būs jātiekas ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" (8.septembris) un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (11.septembris).

Rīgas un Helsinku komandas KHL savā starpā spēkojušās 23 reizes un pārliecinoši labāk klājies "Jokerit" hokejistiem, kuri uzvarējuši 16 spēlēs. Iepriekšējā sezonā visās četrās spēlēs uzvarēja Somijas klubs, kas turklāt divos mačos guva pa septiņiem vārtiem.

Trešo sezonu pēc kārtas "Jokerit" komandu pārstāv bijušais "Dinamo" vārtsargs Kalniņš. Iepriekšējā sezonā viņš 47 regulārā čempionāta spēlēs svinēja 33 uzvaras, kas starp KHL vārtsargiem bija labākais rādītājs. Latvietis vidēji mačā ielaida 2,14 ripas un atvairīja 92,0% metienu, viņa kontā arī trīs "sausās" spēles un trīs rezultatīvas piespēles.

Ņemot vērā, ka teju vai visā pasaules aizvien "valda" Covid-19 pandēmija, KHL spēles klātienē "Arēnā Rīga" varēs apmeklēt tikai 1000 līdzjutēji, bet visu komandu spēļu arēnās šosezon tiks iedalītas vairākos sektoros. "Tīrajos sektoros" atrasties drīkstēs tikai klubu personāls un spēlētāji, bet medijiem nāksies ievērot striktas prasības. Tostarp arī ir limitēts mediju personu skaits uz vienu KHL spēli

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu