Koziols: Teorētiski Latvija varētu viena sarīkot pasaules čempionātu 2021.gadā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja fani
Latvijas hokeja fani Foto: Edijs Pālens/LETA

Teorētiski būtu iespējams sarīkot 2021.gada pasaules čempionātu tikai Latvijā, TVNET sporta podkāstā "Čempionu brokastis" pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Kā zināms, sākotnēji 2021.gada pasaules čempionātu kopā apņēmās sarīkot Rīga un Minska. Šobrīd vēl nekas nav mainījies - turnīrs joprojām paredzēts Latvijā un Baltkrievijā.

Tiesa, Baltkrievijā šobrīd notiek plaši protesti pret nekorekti aizvadītajām prezidenta vēlēšanām, kurās par uzvarētāju tika atzīts kopš deviņdesmito gadu sākuma pie varas esošais Aleksandrs Lukašenko.

Latvijas valdība jau aicinājusi Starptautisko ledus hokeja federāciju (IIHF) meklēt Latvijai citu partneri nākamā gada pasaules čempionāta sarīkošanai.

Koziols sarunā ar TVNET pastāstīja, ka šobrīd ar SIA "Hokeja akadēmija" vadītāju Edgaru Bunci vienu reizi tikusi apspriesta attāli teorētiska vīzija, vai un kā pasaules čempionātu varētu sarīkot tikai Latvijā.

"Tas ir teorētisks jautājums, bet apsverams. Tas var kļūt par realitāti, tāpēc neformālā gaisotnē ar Edgaru Bunci par to teorētiski esam domājuši. Ja IIHF pieņems lēmumu, ka Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ turnīrs notiks bez skatītājiem, tad jāskatās virzienā, kas paredzētu vislielāko dalībnieku drošību. Eiropā Latvijā ir vienā no labākajām situācijām," pauda LHF ģenerālsekretārs.

"Visticamāk, ka IIHF pieņems lēmumu par čempionāta rīkošanu vienā valstī, lai nav jāceļo. Ja nav skatītāju, tad, manuprāt, ar "Arēnu Rīga" un Daugavas stadiona ledus halli būtu pilnīgi pietiekami, lai uzņemtu šeit 16 komandas. Pietiktu gan spēlēm, gan treniņiem, jo Daugavas stadiona ledus hallē būs divi laukumi."

Koziols arī pieļāva domu, ka teorētiski Latvija pat varētu uzņemt 2021.gada turnīru viena arī gadījumā, ja tas notiks ar skatītājiem tribīnēs. Tādā gadījumā varētu uzcelt pagaidu mazo spēļu halli, kur aizvadīt mačus papildus "Arēnai Rīga".

LHF ģenerālsekretārs gan piebilda, ka reāli šobrīd nav domāts par čempionāta rīkošanu tikai Latvijā. Joprojām visi sagatavošanās darbi rit, lai čempionāts noritētu Minskā un Rīgā.

Visu sarunu ar Viesturu Koziolu podkāstā "Čempionu brokastis" portālā TVNET meklējiet jau pirmdien.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu