Pārcelts Latvijas florbola čempionāta starts

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas florbola virslīgas finālspēle "Arēnā Rīga".
Latvijas florbola virslīgas finālspēle "Arēnā Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Elvi" florbola līgas sezonas starts vīriešiem Covid-19 dēļ pārcelts no sestdienas uz svētdienu, ziņo Latvijas Florbola savienība (LFS).

LFS ziņo, ka virslīgas jaunās sezonas pirmā spēle tiks aizvadīta 13.septembrī, nevis sestdien, kā bija plānots kalendārā.

Tiek ziņots, ka septiņi līgas klubi - Ulbrokas "Oxdog", Cēsu "Lekrings", "Irlava/Avant", "Ķekava", Rīgas RTU/"Rockets", Stalbes "Pārgauja" un "Bauska" - nav izpildījuši LFS "Noteikumu Covid-19 izplatības mazināšanai LFS organizēto sacensību ietvaros" paredzētās prasības par spēlētāju un pārstāvju obligātu testēšanu. Šo komandu pirmās kārtas spēles ir pārceltas.

LFS vēsta, ka 13.septembrī tiks aizvadītas spēles starp komandām, kuras ir izpildījušas noteikumu prasības un iesniegušas apliecinājumus par Covid-19 testu rezultātiem. Plkst. 16 Lielvārdē mājinieki "Lielvārde"/"FatPipe" spēkosies ar Liepājas "Kuršiem", bet plkst. 18 Talsos nūjas krustos "Rubene" un "Talsu NSS/Krauzers".

Pirms šī lēmuma pieņemšanas septiņi virslīgas klubi - "Lekrings", "Oxdog", "Pārgauja", "Irlava/Avant", "Ķekava", "Bauska" un "RTU/Rockets" - atklātā vēstulē Latvijas Florbola savienībai pauda savu viedokli, ka nepiedalīsies Latvijas 28.čempionāta florbolā spēļu kalendārā paredzētajās pirmās kārtas spēlēs LFS 5.septembrī izsludināto "Noteikumu Covid-19 izplatības mazināšanai LFS organizēto sacensību ietvaros".

"Uzskatām, ka šo noteikumu pieņemšanai esošajā redakcijā nav bijis pamata, ņemot vērā valstī jau esošos ar Covid-19 saistītos likumus un normatīvos aktus, kuri ir saistoši visiem sportistiem un organizācijām," teikts vēstulē.

"Esam pārliecināti, ka vairākas noteikumos noteiktās prasības ir pretrunā ar valstī spēkā esošajiem likumiem vai tiek aicināts tos pārkāpt."

Tiek uzsvērts, ka klubi aicināja LFS uz plašāku šī jautājuma apspriešanu kopā ar čempionāta dalībniekiem, kā arī lūdza pamatot noteikumu atsevišķu punktu būtību un jēgu, taču "atbildes un iesaistīšanās no LFS puses nebija, vai tās bija uz emocijām un vienpersonisku pārliecību balstītas".

Atklāto vēstuli parakstījušās komandas uzskata, ka šādos gadījumos jābūt visu iesaistīto pušu iesaistei un viedokļu uzklausīšanai.

"Klubi ir par Latvijas čempionāta sekmīgu un drošu norisi, vēlas veicināt florbola attīstību Latvijā, kā arī apzinās savu lomu Latvijas florbola sabiedrībā kā līderi un jūt lielu atbildību pret citiem LFS biedriem, komandām, dalībniekiem un līdzjutējiem," tekts paziņojumā. "Tāpēc ir pieņemts kolektīvs klubu lēmums par piedalīšanos Latvijas 28.čempionātā un noteikumu izpildi līdz čempionāta spēļu kalendārā paredzētajai otrajai kārtai."

Septiņas komandas aicina LFS ņemt vērā vēstulē pausto kritiku un ieteikumus un paredzēt savu tiešu iesaistīšanos noteikumos noteikto prasību organizēšanā pārējās Latvijas čempionāta līgās, kā arī turpmāk organizēt savu darbu plānveidīgi, sevišķi ārkārtas jautājumos, un ņemot vērā biedru un dalībnieku viedokļus, intereses un tiesības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu