"Nuggets" vēlreiz uzvar septītajā spēlē un iekļūst konferences finālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālā trešdien iekļuva Denveras "Nuggets" komanda. 

"Nuggets" basketbolisti pusfināla sērijas izšķirīgajā, septītajā spēlē ar 104:89 pieveica Losandželosas "Clippers", gūstot virsroku sērijā ar 4-3. 

Denvera sērijā atspēlējās no 1-3. 

Uzvarētāju rindās Džamals Marejs guva 40 punktus, ar "triple-double" izcēlās Nikola Jokičs - 16 punkti, 22 atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles, bet pa 14 punktiem pievienoja Džerami Grants un Garijs Hariss.

Tikmēr "Clippers" rindās 20 punktus guva Montrezs Harels. Neveiksmīgi spēlēja abi komandas līderi Kavai Lenards un Pols Džordžs, kuri attiecīgi guva 14 un 10 punktus. 

"Nuggets" Rietumu konferences finālā spēkosies ar Losandželosas "Lakers", kas savā pusfināla sērijā 4-1 apspēlēja Hjūstonas "Rockets". 

Denveras vienība konferences finālā pēdējo reizi spēlēja 2009. gadā. 

"Nuggets" ir pirmā komanda NBA vēsturē, kura vienā izslēgšanas spēļu sezonā divreiz spējusi atspēlēties un uzvarēt, kad atradusies sērijā iedzinēja lomā ar 1-3. 

Tikmēr Austrumu konferences pirmajā finālmačā Maiami "Heat" ar 117:114 pagarinājumā pieveica Bostonas "Celtics". 

Uzvarētājiem slovēnis Gorans Dragičs guva 29 punktus un savāca septiņas atlēkušās bumbas, bet Bostonas komandā 30 punkti un 14 bumbas zem groziem Džeisonam Teitumam.

"Heat" pirmo uzvaru sērijā izdevās izcīnīt, pateicoties Bama Adebajo blokam, ko spēlētājs precīzi izpildīja 2,5 sekundes līdz papildlaika beigām. Adebajo pie sava groza "dunk slam" neļāva izpildīt Teitumam, bet brīdi vēlāk precīzi izpildīja "sodiņu".

"Viņš ir komandas sirds un dvēsele aizsardzībā," par Adebajo teica Batlers. "Mēs viņu novērtējam un mīlam. Es pavisam noteikti."

"Heat" 10 izslēgšanas spēlēs piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, kad piekāpās regulārās sezonas spēcīgākajai komandai Milvoki "Bucks". 

Sērijas otrā spēle notiks naktī uz piektdienu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu