Samoilovs/Šmēdiņš svin uzvaru pirmajā spēlē Jūrmalā notiekošajā EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Foto: Vadims Morozovs

Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš trešdien Jūrmalā savas grupas pirmajā spēlē sīvā cīņā uzvarēja Igaunijas pāri, tādējādi turnīrā būs iespēja cīnīties par uzvaru apakšgrupā.

Pirmajā laukumā A grupas spēlē Eiropas eksčempioni Šmēdiņš/Samoilovs, kuriem piešķirts 16.numurs, ar 2-0 (21:17, 21:18) uzvarēja turnīra 17.numuru Kusti Nelvaku un Martu Tīsāru no Igaunijas.

Spēli veiksmīgāk iesāka latvieši, izcīnot uzvaru pirmajās trīs izspēlēs. Seta vidū latvieši jau bija vadībā ar 10:5, bet brīdi vēlāk rezultāts bija vien 11:10 par labu Šmēdiņam/Samoilovam. Pēcāk abi dueti spēlēja līdzīgi, bet Šmēdiņa bloks ļāva panākt divu punktu vadību - 18:16. Igauņi vienu punktu atguva, bet nākamos trīs nopelnīja latvieši.

Arī otro setu abi dueti iesāka līdzīgi, Samoilovam ar sitienu pa līniju panākot 6:6. Neilgi pēc tam Latvijas duets jau bija vadībā ar 9:6, bet atpūtā devās ar vadību 12:9. Seta turpinājumā abi dueti pieļāva kļūdas, bet Šmēdiņa precīzais sitiens panāca jau drošo 20:17. Sportists īsi pēc tam servēja par uzvaru mačā, bet igauņi svinēja uzvaru izspēlē. Brīdi vēlāk latvieši veiksmīgi aizsargājās, un Samoilovs ar netveramu sitienu nodrošināja latviešiem pirmo uzvaru.

Ceturtdien par uzvaru A apakšgrupā Šmēdiņš/Samoilovs spēkosies ar Annešs Mūls/Kristians Sērums un Aleksandra Hubera/Kristofa Dreslera pāra uzvarētāju.

Samoilovs/Šmēdiņš Utrehtā pārvarēja pirmo grupu turnīra kārtu, bet igauņi nedēļas nogalē uzvarēja Viļņas turnīrā.

Ar uzvaru Jūrmalā notiekošo Eiropas čempionātu pludmales volejbolā trešdien sāka arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.  

Turnīrā ar ceturto numuru izliktais duets Pļaviņš/Točs D grupā pirmajā laukumā ar 2-0 (21:16, 21:19) uzvarēja Beļģijas volejbolistus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli (29.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu