Lipmans: Man par Koziola izteikumiem smiekli nāk (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kirovs Lipmans
Kirovs Lipmans Foto: Sintija Zandersone/LETA

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans uzskata, ka Latvija vienatnē nespētu noorganizēt 2021. gada pasaules čempionātu. 

Pagājušajā nedēļā LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols TVNET sporta podkāstā "Čempionu brokastis" pastāstīja, ka teorētiski būtu iespējams sarīkot 2021. gada pasaules čempionātu tikai Latvijā.

Sākotnēji 2021. gada pasaules čempionātu kopā apņēmās sarīkot Rīga un Minska. Šobrīd vēl nekas nav mainījies - turnīrs joprojām paredzēts Latvijā un Baltkrievijā.

Tiesa, Baltkrievijā šobrīd notiek plaši protesti pret nekorekti aizvadītajām prezidenta vēlēšanām, kurās par uzvarētāju tika atzīts kopš deviņdesmito gadu sākuma pie varas esošais Aleksandrs Lukašenko.

Latvijas valdība jau aicinājusi Starptautisko ledus hokeja federāciju (IIHF) meklēt Latvijai citu partneri nākamā gada pasaules čempionāta sarīkošanai.

"Visticamāk, ka IIHF pieņems lēmumu par čempionāta rīkošanu vienā valstī, lai nav jāceļo. Ja nav skatītāju, tad, manuprāt, ar "Arēnu Rīga" un Daugavas stadiona ledus halli būtu pilnīgi pietiekami, lai uzņemtu šeit 16 komandas. Pietiktu gan spēlēm, gan treniņiem, jo Daugavas stadiona ledus hallē būs divi laukumi," sacīja Koziols. 

Lipmans gan sarunā ar Valdi Valteru 11TV rubrikā "Pilsētā runā" pauda viedokli, ka Latvija vienatnē nespētu noorganizēt pasaules čempionātu. 

"Latvija pasaules čempionātu vienatnē vairs nevar noorganizēt," uzsvēra Lipmans. "To, ko pateica Koziols... man smiekli nāk. Vai tagad vēl var uzbūvēt halli tūkstoš skatītāju? Kas tādā hallē gribēs spēlēt? Mums jāciena visas 16 komandas."

Bijušais LHF prezidents uzskata, ka vēl jāpagaida līdz oktobrim novembrim, lai redzētu kā attīstīsies notikumi Baltkrievijā. Lēmums par pasaules čempionātu jāpieņem būs IIHF. 

"Čempionātu var pārcelt jebkurā momentā. Var pārcelt pie somiem, kuri piedāvāja šādu iespēju. Viņi ir gatavi, halle viņiem ir, viss ir... Tur pasaules čempionāti ir bijuši daudz reižu," teica Lipmans. "Jāpagaida mēnesi pusotru un varbūt viss nokārtosies. Nav nekādu problēmu. Bet nevajag kategorisku nostāju, ka mēs kopīgi nevaram organizēt turnīru ar baltkrieviem. Tas nav ētiski. Cilvēki jau nav vainīgi, ka tur Lukašenko diktē noteikumus."

Rīga un Minska 2017. gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu