"Tour de France" 17.posmā Neilands ierindojas 72.vietā; uzvaru svin Lopess

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ("Israel Start-Up Nation") trešdien "Tour de France" 17.posmā, kurā bija iekļauti divi augstākās kategorijas kāpumi, ierindojās 72.vietā, bet pēdējos kilometros uzvaru izrāva kolumbietis Migels Anhels Lopess.

Trešdien riteņbraucēji pirmos 80 kilometrus veica pa salīdzinoši līdzenu reljefu, bet distances turpinājumā bija jāpievar divi augstākās kategorijas kāpumi, no kuriem viens bija teju 2000 metru augstumā virs jūras līmeņa.

17.posmu visātrāk veica Lopess ("Astana Pro"), kurš finišēja ar laiku četras stundas 49 minūtes un astoņas sekundes. Viņš par 15 sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi Primožu Rogliču no Slovēnijas ("Jumbo-Visma"), bet vēl 15 sekundes lēnāks bija viņa tautietis un kopvērtējuma tuvākais sekotājs Tadejs Pogačars (UAE).

Augstvērtīgo piekto vietu izcīnīja Toma Skujiņa ("Trek-Segafredo") komandas biedrs Ričijs Porte, kurš uzvarētājam zaudēja vienu minūti un vienu sekundi. Tāpat desmitniekā bija atrodams pieredzes bagātais Lielbritānijas sportists Edams Jeitss ("Mitchelton-Scott"), kurš bija astotais, bet spānis Alehandro Valverde ("Movistar") finišēja 12.pozīcijā.

No latviešiem augstvērtīgāko sniegumu demonstrēja Neilands, kurš līderim zaudēja 25 minūtes un 52 sekundes, ierindojoties 72.vietā. Viņa tautietis Skujiņš uzvarētājam zaudēja 29 minūtes un piecas sekundes, finišu sasniedzot 111.pozīcijā.

Sacensību sākumā vadošajai grupai līdzi devās Skujiņš, bet sprinta starpfinišā pie ieskaites punktiem latvietim tomēr neizdevās tikt. Distances turpinājumā vadošajā grupā atradās francūzis Žiljēns Alafilips ("Deceuninck - Quick Step"), kā arī kolumbieši Ričards Karapass ("Ineos Grenadiers") un Nairo Kintana ("Arkea Samsic").

Kintana 76 kilometrus pirms finiša nespēja turēt konkurentu tempu un sacensības turpināja kopā ar peletonu, bet 70 kilometrus līdz finišam no sacensībām izstājās spānis Nieve Mikels ("Mitchelton-Scott"). Līderu grupai sekoja otrdienas posma uzvarētājs no Vācijas Lenards Kemna ("Bora-hansgrohe").

20 kilometrus pirms finiša Alafilips centās aizbēgt, bet jau septiņus kilometrus vēlāk tika panākts, un vadību pārņēma Karapass. Pēdējos desmit kilometros kolumbietim sekoja "Jumbo-Visma" braucēji, tostarp kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs un arī pieredzējušais spānis Alehandro Valverde ("Movistar"). Lai arī distances pēdējie kilometri bija jāveic pret augstākās kategorijas kāpumu, Karapass pēc desmitā kilometra savu pārsvaru lēnām pieaudzēja no 20 sekundēm līdz 45.

3,5 kilometrus līdz finišam Rogličs ar komandas biedru Sepu Kusu un tautieti Tadeju Pogačaru veica atrāvienu no sekotāju grupas un drīz vien panāca Karapasu. Pusotru kilometru vēlāk līdera godā jau bija "Astana Pro" komandas braucējs Lopess, kurš līdz pat finišam spēja noturēt vadību un izcīnīja uzvaru.

Jau ziņots, ka muguras problēmu dēļ trešdien no sacensībām izstājies pērnā gada čempions Egans Bernals no Kolumbijas ("Ineos Grenadiers").

Kopvērtējumā līderpozīciju ieņem Rogličs, kurš par 57 sekundēm apsteidz Pogačaru. Tikmēr uz trešo vietu pakāpies trešdienas posma uzvarētājs Lopess, kurš slovēnim zaudē nepilnu pusotru minūti.

Skujiņš un Neilands līderim zaudē vairāk nekā trīs stundas un ierindojas attiecīgi 74. un 85.vietā. Kalna karaļa ieskaitē Skujiņš zaudējis piecas vietas un ar 24 punktiem ir 15., bet Neilands aizņem 46.pozīciju. Sprinteru ieskaitē Skujiņam 34., bet Neilandam 100.vieta.

Kopējā komandu ieskaitē Skujiņa vienība līderei "Movistar" zaudē nepilnu pusotru stundu un ieņem sesto vietu.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu