NBA paziņo simboliskās izlases: Lebrons kļūst par rekordistu, atzinība arī Dončičam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss un Luka Dončičs
Lebrons Džeimss un Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas simbolisko izlašu sastāvus - pirmo, otro un trešo labāko piecnieku. Jau 16. reizi kādā no sezonas simboliskajām izlasēm iekļuvis Lebrons Džeimss.

Vienbalsīgi pirmajā piecniekā iekļauti Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers") un grieķis Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks"). Viņi abi saņēma 100 no 100 iespējamajām balsīm.

Pirmajā simboliskajā izlasē iekļauti arī Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets"), Entnijs Deiviss (Losandželosas "Lakers") un Kristapa Porziņģa komandas biedrs slovēnis Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks").

Džeimss kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš sezonas simboliskajās izlasēs iekļauts 16 reizes - 13 pirmajā, divas otrajā un vienu reizi trešajā piecniekā.

15 reizes NBA sezonas simboliskajās izlasēs savulaik iekļuva Karīms Abduldžabars, Kobe Braients un Tims Dankans.

Dončičs pēc vācieša Dirka Novicka kļuvis par "Mavericks" otro spēlētāju, kurš ticis iekļauts NBA pirmajā simboliskajā izlasē.

NBA pirmajā izlasē Novicki iekļāva 2005., 2006., 2007. un 2009.gadā.

Dončičs arī kļuvis par tikai trešo Dalasas kluba spēlētāju aiz Novicka (12 reizes) un Stīva Neša (divreiz), kurš iekļauts kādā no trim NBA izlasēm.

Tāpat slovēnis ar 21 gadu un 168 dienām NBA regulārās sezonas beigās (14.augustā) kļuva par tikai sesto spēlētāju, kam tas bijis pa spēkam 21 gada vecumā. Turklāt jaunāks bijis tikai Lebrons Džeimss 2006.gadā (21 gads un 110 dienas) un Makss Zaslofskis 1947.gadā (21 gads un 114 dienas). Turklāt, ja sezona būtu beigusies paredzētajā laikā, Dončičs šajā rādītājā būtu kļuvis par jaunāko sarakstā.

Otro gadu līgā spēlējošais aizsargs kļuvis par pirmo spēlētāju, kurš iekļauts NBA pirmajā izlasē savā pirmajā vai otrajā sezonā līgā kopš Sanantonio "Spurs" leģendas Tima Dankana 1998./1999.gada sezonā (Dankans pirmajā komandā tika ievēlēts katrā no pirmajām astoņām sezonām līgā).

Pirms sacensību pārtraukšanas (11.martā) Dončičs 54 spēlēs vidēji guva 28,7 punktus, izcīnīja 9,3 atlēkušās bumbas un izdarīja 8,7 rezultatīvas piespēles. 2018./2019.gada sezonas līgas labākais debitants vēl palielināja savus statistikas rādītājus Orlando "burbulī", Orlando gandrīz sakrājot "triple-double" vidēji mačā ar 30 gūtiem punktiem (30,0 punkti, 10,7 atlēkušās bumbas un 9,7 rezultatīvas piespēles).

Tāpat 21 gadu vecais spēlētājs sezonā sakrāja lielāko skaitu "triple-double" - 17, kļūstot par jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kurš šajā kategorijā ir uzvarējis.

Dončičs ne tikai laboja Džeisona Kida "Mavericks" vienas sezonas "triple-double" rekordu (deviņi 1995./1996.gadā), bet arī kļuva par vienības visu laiku līderi šajā kategorijā ar 25 šādām spēlēm. Divpadsmit no viņa "triple-double" bija ar gūtiem 30 punktiem, pievienojoties Oskaram Robertsonam un Raselam Vestbrukam kā viens no trim spēlētājiem, kurš vienā sezonā reģistrējis vismaz 12 "triple-double" ar gūtiem 30 punktiem.

Pirmā NBA simboliskā izlase: Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks"), Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets"), Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss (abi - Losandželosas "Lakers") un Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks").

Otrā NBA simboliskajā izlase: Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets"), Kavai Lenards (Losandželosas "Clippers"), Demjans Lilards (Portlendas "Trail Blazers"), Kriss Pols (Oklahomasitijas "Thunder") un Paskāls Siakams (Toronto "Raptors").

Trešā NBA simboliskā izlase: Džimijs Batlers (Maiami "Heat"), Rūdijs Gobērs (Jūtas "Jazz"), Bens Simonss (Filadelfijas "76ers"), Džeisons Tatums (Bostonas "Celtics") un Rasels Vestbruks (Hjūstonas "Rockets").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu