HS "Rīga" īrēs no Vankūveras "Canucks" vārtsargu Artūru Šilovu

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Šilovs
Artūrs Šilovs Foto: Sintija Zandersone/LETA

"Optibet" hokeja līgas (OHL) komanda Hokeja skola "Rīga" otrdien parakstīja līgumu ar Vankūveras "Canucks" par latviešu vārtsarga Artūra Šilova īrēšanu, vēsta klubs savā "Instagram" vietnē.

(Precizēta informācija, ka Šilovs spēlēs HS "Rīga" sastāvā.)

Laikā, kad tikko beigusies Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2019./2020.gada sezona un jaunās sākums ir iekavējies, turklāt nav skaidrības par nākamās sezonas sākumu covid-19 pandēmijas dēļ, Ziemeļamerikas klubi labprāt izīrē savus spēlētājus Eiropas klubiem.

Viens no tādiem spēlētājiem ir latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols, kuru "Orebro" hokeja klubam Zviedrijas virslīgā uz laiku aizlienējis NHL klubs Floridas "Panthers". Tagad viņa pēdās gājis arī Šilovs.

""Rīga" šodien parakstīja oficiālu līgumu ar NHL klubu Vankūveras "Canucks" par īres tiesībām uz vārtsargu Artūru Šilovu," vēstīts "Rīgas" "Instagram" kontā. 

""Rīga" audzēknis Šilovs mūsu komandu pārstāvēs, kamēr stabilizēsies Covid-19 situācija un viņš varēs atgriezties Kanādā," vēsta ieraksts.

Šilovs pirms došanās uz Ziemeļameriku 2018./2019.gada sezonā MHL komandas "Rīga" sastāvā septiņās spēlēs vidēji ielaida 2,45 ripas un atvairīja 92,0% metienu. Savukārt Latvijas čempionāta komandā Hokeja skola "Rīga" viņš 20 dueļos caurmērā ielaida 3,26 ripas un atvairīja 91,4% metienu.

19 gadus vecais vārtsargs 2019./2020.gadā sezonā pirmo reizi karjerā spēlēja ārpus Latvijas, Ziemeļamerikā pārstāvot Ontario Hokeja līgas (OHL) vienību Barī "Colts". Šilovs laukumā devās 36 spēlēs, kurās vidēji ielaida 3,87 ripas un atvairīja 89,1% metienu.

Šilovs pārstāvējis Latvijas U-18 izlasi pēdējos divos pasaules čempionātos jauniešiem. Pērn augstākajā divīzijā viņš piecās cīņās vidēji atvairīja 91,8% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu