NHL draftā ar pirmo numuru izraudzīts Aleksis Lafrenjē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

2020. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar pirmo numuru izraudzīts kanādiešu uzbrucējs Aleksis Lafrenjē, kuru izvēlējās Ņujorkas "Rangers" komanda. 

18 gadus vecais hokejists pagājušajā sezonā bija rezultatīvākais spēlētājs Kvebekas līgā (QMJHL). Aizvadītajās 52 spēlēs viņš guva 35 vārtus un veica 77 rezultatīvas piespēles. 

Lafrenjē pārstāvēja Kanādas U-20 izlasi pasaules čempionātā, kļūstot par turnīra uzvarētāju. Piecās spēlēs viņš guva četrus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles. 

Lafrenjē jau pirms drafta tika uzskatīts par izteiktu pirmo numuru. Skauti viņam piedēvējuši NHL franšīzes (franchise) spēlētāja statusu.

Viņš ir dominējis QMJHL līgā, vācot vidēji vairāk nekā divus punktus spēlē. Lafrenjē bija vērtīgākais turnīra spēlētājs U-18 junioru čempionātā. Pārliecinoši ātrāko roku īpašnieks šajā NHL draftā. Gandrīz katrā uzbrukumā kanādietis ir spējīgs radīt kādu bīstamu momentu pie pretinieku komandas vārtiem. Piespēles uzbrucējs dala saviem komandas biedriem ar apbrīnojamu precizitāti, kā saka, tieši uz nūjas.

Fiziskajā ziņā uzbrucējs ir pietiekami spēcīgs NHL līmenim. Vienīgā hokejista vājā puse ir, ka viņam epizodiski dažos spēles momentos trūkst ātruma, lai apskrietu pretinieku komandas spēlētāju.

Ar otro numuru Losandželosas "Kings" izvēlējās Kanādas uzbrucēju Kvintonu Baifīldu. Viņš kļuva par NHL drafta vēsturē visaugstāk izraudzīto tumšādaino hokejistu.

Draftā ar trešo numuru Otavas "Senators" izraudzījās centra uzbrucēju Timu Šticli no Vācijas, kurš ir 2020. gada draftā visaugstāk draftētais eiropietis. 

No 31 hokejista, kurš tika izvēlēts drafta pirmajā kārtā, 19 bija no Kanādas, no Krievijas četri, pa diviem hokejistiem izvēlējās no Zviedrijas, Vācijas un ASV, bet pa vienam no Austrijas un Somijas. 

Neviens no Latvijas hokejistiem pirmajā kārtā netika izraudzīts. Tas varētu notikt kādā no nākamajām sešām kārtām trešdien. 

Nākamā NHL sezona varētu sākties 1. janvārī. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu