Bijušais Bruklinas "Nets" treneris: Bija daudz lietu, ko nenovērtēju Kuruca spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs un Žaks Vons
Rodions Kurucs un Žaks Vons Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" bijušais galvenais treneris Kenijs Atkinsons sākumā neesot pietiekami novērtējis Rodiona Kuruca potenciālu, atzīst speciālists.

Tieši Atkinsons vadībā Kurucs pirms diviem gadiem debitēja NBA.

"Rodijs uzradās no nekurienes. Bija daudz lietu, ko nenovērtēju viņa spēlē. Vispirms jau to, cik labs sportists viņš ir un kādas ir viņa fiziskās spējas. Viņš ies uz visu un cīnīsies par katru bumbu, uz kuru ir 50/50 izredzes. Teicams atlēts, daudz labāks, nekā es domāju. Patiešām ļoti sīksts spēlētājs," digitālās platformas "OWQLO" rīkotā NBA treneru programmas pasākuma ietvaros stāstīja Atkinsons.

Bijušais "Nets" treneris atzīmēja, ka Kurucs pārsteidzis ar to, cik labi pielāgojies NBA.

"Mums viņš bija ļoti vajadzīgs, jo komandām bija daudz savainoto spēlētāju. Viņam ir lieliska nākotne līgā, jo Rodions ir piemērots tam stilam, ko šobrīd spēlē NBA. Ar savu augumu viņš var spēlēt četrās pozīcijās," uzsvēra Atkinsons.

Viņš arī izcēla Kuruca spēli centra pozīcijā Orlando notikušajā NBA sezonas noslēguma turnīra fāzē.

"Tas bija kā kompliments viņa daudzpusīgajai spēlei. Barselonā viņam bija lieliski treniņu apstākļi. Varbūt nebija pietiekami daudz spēles minūšu, taču mēs viņam devām iespēju un viņš to izmantoja. Un galu galā, viņš ir labs cilvēks, kura kompānijā ir patīkami atrasties," stāstīja Atkinsons.

Pēc Atkinsona atkāpšanās no amata sezonas noslēguma fāzē "Nets" galvenā trenera pienākumus pildīja Žaks Vons. "Nets" Vona vadībā astoņās izsēšanas turnīra spēlēs izcīnīja piecas uzvaras un Rietumu konferencē ieņēma septīto vietu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "Nets" ar 0-4 piekāpās Toronto "Raptors".

Septembrī par "Nets" komandas galveno treneri kļuva leģendārais saspēles vadītājs Stīvs Nešs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu