Sporta fanu protesti pret Covid-19 ierobežojumiem Prāgā pāraug sadursmēs ar policiju (4)

TVNET/LETA/DPA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp

Svētdien vairāk nekā 2000 futbola un hokeja fanu Čehijas galvaspilsētā Prāgā protestēja pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem sportam, un protesti pārauga sadursmēs ar policiju.

Protestētāji pārkāpa noteikumu, kas ļauj piedalīties demonstrācijā līdz 500 cilvēkiem, ja viņi tiek sadalīti grupās pa 20 cilvēkiem un valkā sejas maskas.

Daudziem demonstrācijas dalībniekiem nebija sejas masku.

Pēc tam, kad protestētāju skaits pārsniedza 500, demonstrācijas organizatori pārtrauca protestus. Tas notika aptuveni stundu pēc demonstrācijas sākuma, bet agresīvāk noskaņotie protestētāji pēc tam iesaistījās sadursmēs par policiju.

Viņi apmētāja policistus ar alus pudelēm, petardēm, akmeņiem un citiem priekšmetiem, uz ko policija reaģēja ar asaru gāzi un ūdensmetējiem.

Policija ziņoja, ka vairākiem protestētājiem konfiscēti steki un šaujamieroči.

Vairāki policisti guvuši traumas un viņiem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība.

Čehijas premjers Andrejs Babišs sociālajos medijos publiskojis video, kurā aicinājis pilsoņus ievērot noteikumus, ko valdība ieviesusi cīņā ar jauno koronavīrusu, un palikt mājās, ja iespējams.

Čehijas valdība pirmdien uz divām nedēļām aizliedza visus sporta pasākumus, izņemot starptautiskas sacensības. Slēgti arī bāri un restorāni un aizliegts pulcēties vairāk par sešiem cilvēkiem. Izņēmums ir demonstrācijas.

Pēdējo nedēļu laikā Čehijā ar jauno koronavīrusu inficēto skaits ir strauji audzis.

Sestdien Čehijā konstatēti vairāk nekā 8700 jauni Covid-19 gadījumi, šodien ziņoja varasiestādes.

Valstī kopumā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta gandrīz 169 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 1350 ir miruši.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu