NBA apskatnieks: "Wizards" vadība ir pārliecināta, ka Bertāns paliks Vašingtonā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Vašingtonas "Wizards" kluba vadība ir pārliecināta, ka Dāvis Bertāns pagarinās līgumu ar komandu, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Džeimss Herberts no "CBS Sports".

Bertāns starpsezonā var izskatīt citu klubu piedāvājumus, jo viņam ir brīvā aģenta statuss. Latvijas basketbolists šosezon saņēma 7 miljonus ASV dolāru. Eksperti lēš, ka jaunajā kontraktā viņa alga būs divas vai pat trīs reizes lielāka.

Pagājušajā sezonā līdz 6. februārim varēja veikt spēlētāju maiņas darījumus. "Wizards" izvēlējās Bertānu paturēt savā sastāvā, nevis aizmainīt uz citu komandu, kaut arī interese no citiem klubiem bija.

"Ja nebūtu pārliecības, ka izdosies noslēgt jaunu līgumu ar Dāvi Bertānu, "Wizards" nebūtu viņu paturējusi sastāvā pēc maiņu darījumu termiņa beigām," uzskata NBA apskatnieks. 

"Publiski viņi konstanti pauduši nodomus nākamajā sezonā spert soli uz priekšu, kad laukumā pēc traumas sadziedēšanas atgriezīsies Džons Vols, lai parādītu Bredlijam Bīlam, ka viņš var gūt uzvaras Vašingtonā," norāda Herberts.

"Bertāns kā lielisks trīspunktu metienu izpildītājs noteikti var palīdzēt, ja tāds ir mērķis," piebilda "CBS Sports" žurnālists.

NBA apskatnieks prātoja, kas gan varētu noiet greizi Bertāna sarunās ar "Wizards" par jauno kontraktu. Kā zināms, Latvijas basketbolists publiski ir paudis vēlmi palikt Vašingtonā.

"Prātoju, kādi notikumi varētu stāties ceļā. Protams, ja Bīls rīt pieprasītu maiņu, tas varētu radīt izmaiņas. Vai tas ir vienīgais šķērslis, vai ir ieinteresētie, kas varētu plānu izjaukt?"

Vasaras beigās Ziemeļamerikas medijos parādījās informācija, ka uz Bertāna pakalpojumiem kandidēs vēl trīs komandas bez "Wizards".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu