Kazakevičs komentē, kāpēc uz izlasi atkal nav izsaucis Karašausku (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Karašausks
Artūrs Karašausks Foto: Latvijas Futbola federācija

Lai arī Artūrs Karašausks pēdējā laikā demonstrē atzīstamu sniegumu "Liepājas" komandā "Optibet" virslīgas čempionātā, Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs uzbrucēju atkal nav iekļāvis kandidātu lokā. 

Novembrī Latvijas izlase aizvadīs trīs spēles, no kurām divas Nāciju līgas turnīrā un pārbaudes maču ar Sanmarīno. 

Salīdzinājumā ar oktobra treniņnometni, šoreiz ar komandu nebūs kapteiņa Pāvela Šteinbora. Vārtsargs guva savainojumu Polijā, viņa vietā komandā šoreiz būs RFS vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš iepriekš regulāri bijis Latvijas izlases treniņnometnēs.

Valstsvienībai šoreiz palīdzēt nevarēs arī Polijā spēlējošais pussargs Kristers Tobers, kuram nesen bijuši divi pozitīvi Covdi-19 testi. Savukārt Gļebs Kļuškins nav ar izlasi Covid-19 ierobežojumu dēļ. 

Ierindā atgriezušies arī centra aizsargi Kaspars Dubra un Antonijs Černomordijs.

"Par Karašauska neiekļaušanu kandidātu lokā netaisos runāt pirms katras izlases nometnes. Tajā brīdī, kad uzskatīšu, ka ir pareizais brīdis viņu izsaukt, viņu varēs ieraudzīt kandidātu sarakstā," sacīja Kazakevičs.

"No savas puses neapšaubu, ka viņš demonstrē labu sniegumu kluba rindās un aizvada diezgan kvalitatīvas spēles."

Ar astoņiem vārtu guvumiem šobrīd 28 gadus vecais Karašausks pašlaik ir otrais labākais snaiperis "Optibet" virslīgas čempionātā starp Latvijas futbolistiem, turklāt sezonas laikā viņš diskvalifikācijas dēļ izlaida septiņus mačus.  

2013. gadā Kazakevičs par disciplīnas un iekšējā komandas režīma pārkāpumiem Karašausku atskaitīja no Latvijas U-21 izlases. 

"Katras pozīcijas spēlētājiem ir vairāki komponenti, pēc kuriem mēs viņus vērtējam - ar un bez bumbas. Manuprāt, Artūra sniegums ir pietiekami spilgts, un tas uzlabojas. Pateikšu konkrēti: vienā no sadaļām viņa sniegums ir atbilstošs, bet atsevišķos komponentos mēs izlases kontekstā neredzam, kā mēs viņu varētu izmantot. Skatīsimies, kā situācija attīstīsies. Gribu arī aicināt cienīt tos futbolistus, kurus esam šajā pozīcijā izsaukuši," izvēli neizsaukt Karašausku pamato Kazakevičs. 

Tāpat Kazakevičs atklāja, ka Nāciju līgas spēlēs pret Fēru salām un Andoru pirmā vārtsarga loma tiks uzticēta "Riga" komandas vārtu vīram Robertam Ozolam. 

"Viņš tiek plānots kā pirmais numurs. Ja runājam par Kaspara Ikstena iekļaušanu kandidātos, tad gribējām, lai viens no trijiem vārtsargiem ir ar lielāku pieredzi," skaidro Kazakevičs. 

Latvijas valstsvienība Kazakeviča vadībā aizvadījusi piecas spēles, kurās četrreiz cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi vienu zaudējumu.  

 

"Atsevišķos komponentos iepriekšējās spēlēs izskatījāmies neatbilstoši. Divās spēlēs pēc standartsituācijām zaudējām vārtus. Iepriekšējā nometne mums bija pirmā pieredze, kad septiņās dienās aizvadījām trīs spēles ar vairākiem pārlidojumiem. Ļoti nopietni skatīsimies, kā sabalansēt spēlētāju funkcionālos stāvokļus. Vairāki spēlētāji kādu laiku atradušies karantīnā mājas apstākļos, vēl vairākiem svētdien paredzēts Latvijas kausa fināls. Spēlētāju izmantošanas ziņā un sastāva ziņā mums plāns nākamajām trim spēlēm ir. Esam apzinājuši problēmpunktus, kas mums lieguši izcīnīt uzvaras," pastāstīja Kazakevičs.  

LATVIJAS IZLASES SPĒLES NOVEMBRĪ:

  • 11. novembrī plkst. 19:00, pārbaudes spēle | Sanmarīno - Latvija | San Marino Stadium
  • 14. novembrī plkst. 19:00, UEFA Nāciju līga | Latvija - Fēru salas | Daugavas stadions
  • 17. novembrī plkst. 21:45, UEFA Nāciju līga | Andora - Latvija | Estadi Comunal d'Andorra la Vella
Latvijas futbola izlases kandidāti
Latvijas futbola izlases kandidāti Foto: Latvijas Futbola federācija
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu