Hārtlijs skaidro "Avangard" pēdējo neveiksmju iemeslus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: www.hawk.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Omskas "Avangard", kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, pēdējās nedēļās spēlējis neveiksmīgi. Tam ir savi iemelsi. 

"Avangard" piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, bet pēdējos sešos mačos ciestas piecas neveiksmes. 

Mačos pret Ufas "Salavat Julajev", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo" un Maskavas "Spartak" viņa vadītā vienība atradās vadībā, bet spēles pret šiem sāncenšiem zaudēja. 

"Viens svarīgs moments, pie kura mēs strādājam, ir komandas rezultāti papildlaikā. Tie ir negodīgi pret spēlētājiem, kuri par savu darbu ir pelnījuši vairāk. Vai nu pretinieku vārtsargi paveikuši neticamas lietas, vai arī pretinieku uzbrucēji guvuši trakus vārtus," laikrakstam "Sport-Express" sacīja Hārtlijs. 

Viņš uzskata, ka spēle papildlaikā formātā "trīs pret trīs" ir kā monētas mešana.  

"Pietiek ar vienu iespēju, lai izšķirtu spēles likteni. Ar visu treneru štābu pēc spēlēm esam analizējuši katra hokejista rīcību, komandas darbību un pretinieku un savu spēlētāju vārtu gūšanas iespējas. Mums patīk hokejs, kādu demonstrē "Avangard". Kopš čempionāta sākuma, pamatlaikā esam cietuši tikai četras neveiksmes. Tika zaudēti vērtīgi punkti pagarinājumā, taču komanda mēģinās atrisināt šo problēmu," norādīja Hārtlijs. 

No pēdējiem četriem zaudējumiem "Avangard" pretinieka pārākumu atzinusi vai nu papildlaikā vai pēcspēles metienos. 

"Man patīk spēlētāju attieksme pret viņu pienākumiem. Gabarītu ziņā neesam pati lielākā komanda, bet katrs spēlētājs demonstrē teicamu pašatdevi. Par darba ētiku man sūdzību nav," pastāstīja Hārtlijs. "Man arī patīk pozīcija, kuru pašlaik ieņemam turnīra tabulā. Abās konferencēs ir sīva cīņa par līderpozīcijām. Lai kā arī mēs vēlētos pēc iespējas labāku vietu turnīra tabulā regulārajā čempionātā, mūsu galvenais mērķis ir pēc iespējas labāk sagatavoties Gagarina kausa izcīņai."

Ar 22 spēlēs iekrātiem 30 punktiem "Avangard" šobrīd Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 5. vietu. 

Omskas vienība šosezon piedzīvojusi 10 zaudējumus, no kuriem piecus pēdējo trīs nedēļu laikā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu