Karašausks: Kazakevičs baidās uz Latvijas izlasi izsaukt futbolistus ar viedokli (2)

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" 26. epizodē uz sarunu aicinājām futbolistu Artūru Karašausku, kurš pēdējā laikā netiek aicināts uz Latvijas valstsvienību, neskatoties uz rezultatīvo sniegumu FK "Liepāja" sastāvā.

28 gadus vecais Karašausks šosezon "Optibet" futbola virslīgā jeb Latvijas čempionātā 17 spēlēs FK "Liepāja" sastāvā guvis astoņus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles. Starp pašmāju futbolistiem vairāk vārtu guvis vienīgi Raimonds Krollis, kurš FK "Metta" rindās 22 spēlēs ar precīzu sitienu izcēlies 10 reizes.

Karašausks ir viens no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem, kaut arī Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja par draudēšanu tiesnesim viņam piesprieda mēnesi ilgu diskvalifikāciju un 700 eiro naudas sodu, tādējādi viņam nācās izlaist vairākas FK "Liepāja" spēles.

FK "Liepāja" uzbrucējs palīdzēja Kurzemes komandai 2020. gada sezonā izcīnīt Latvijas kausu. Pēc fināla spēlēs Karašausks nevairījās publiski kritizēt tiesnešu darbu. Viņaprāt, Latvijā futbola tiesneši pēdējā laikā nestrādā pietiekami augstā līmenī.

Artūrs Karašausks (no kreisās) ar Latvijas kausu 2020. gada sezonā
Artūrs Karašausks (no kreisās) ar Latvijas kausu 2020. gada sezonā Foto: optibetvirsliga.com

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs neaicina Karašausku uz valstsvienību, izvairīgi komentējot sava lēmuma patiesos iemeslus. Laikā, kad komandai klājas grūti ar vārtu gūšanu, principiāli uz izlasi netiek izsaukts viens no rezultatīvākajiem Latvijas čempionāta spēlētājiem.

"Nē, neesmu ar viņu runājis. Neapspriesties ar mani - tā ir viņa izvēle. Viņš ir galvenais treneris, tāpēc viņš izvēlas, kurus spēlētājus izsaukt uz izlasi un kurus ne. Manuprāt, viņam būtu ar mani jāaprunājas un jāpaskaidro iemesli, jo es tomēr iepriekšējos gadus biju izlases spēlētājs. Tad mēs saliktu tos punktus, un nebūtu to miljons jautājumu, kāpēc manis nav izlasē," uzskata Karašausks.

2013. gadā Kazakevičs izraidīja Karašausku no Latvijas U-21 izlases par disciplīnas un komandas režīma pārkāpumiem, tostarp alkohola lietošanas dēļ. Kopumā atskaitīja piecus spēlētājus - arī Denisu Rakelu, Vjačeslavu Isajevu, Romānu Mickeviču un Jāni Krūmiņu.

"Notikušo vairs neizmainīsim, tāpēc man negribas pie tā vairs atgriezties. Paliekot vecāks, labāk izproti savas kļūdas. Nevarētu teikt, ka esmu ļoti mainījies. Nav tā, ka es nevaru aiziet atpūsties. Mēs visi esam cilvēki. Vienkārši tagad es labāk zinu, kad to var darīt un kad to nevar atļauties," norādīja Karašausks.

Vienā no iepriekšējām "Čempionu brokastu" epizodēm Latvijas futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs Māris Verpakovskis pauda kritiku, ka Kazakevičs neaicina uz valstsvienību visus potenciāli labākos spēlētājus, tostarp arī Karašausku. Verpakovskis uzskata, ka trenera pienākums ir atrast kopīgu valodu ar visiem spēlētājiem.

Artūrs Karašausks (no labās)
Artūrs Karašausks (no labās) Foto: optibetvirsliga.com

Karašausks uzskata, ka treneris Kazakevičs uz Latvijas izlasi izsauc nevis visus labākos futbolistus, bet sev izdevīgus spēlētājus.

"Viņam ir izdevīgi izsaukt šos spēlētājus, jo viņi darīs visu, ko treneris liks. Izsaukt talantīgos, kuriem ir savs viedoklis, viņš nevēlas. Viņš baidās ar tādiem strādāt. Viņš nesauc vairākus spēlētājus, kuri iepriekš bijuši izlases līderi. Tas mani izbrīna," savu redzējumu izklāstīja Karašausks. 

Pagājušā starpsezonā Karašausks trenējās pie "Valmiera FC" komandas. Futbolists uzskata, ka kluba vadība pret viņu izturējās neprofesionāli.

"Es vispār nesaprotu šo klubu. Paspiedām rokas un vienojāmies, ka es palieku Valmierā. Pēc divām nedēļām es pēkšņi uzzināju, ka esmu tikai pārbaudē, un viņi līdz tam to slēpa. Iesaku klubam ņemt vērā cilvēciskās lietas. Ja vēl es tāds vienīgais būtu, bet paskatieties, kas notiek, - visi ar viņiem tiesājas. Domāju, ka šim klubam tuvākajā laikā nekas labs nesanāks, diez vai kaut ko izdosies sasniegt," uzskata futbolists.

Karašausks atzīst, ka viņa individuālais mērķis ir kļūt par Latvijas labāko futbolistu. Šo godu gada griezumā viņš karjerā ne reizi vēl nav izpelnījies.

"Bet kopumā es tagad vienkārši cenšos iet laukumā un izbaudīt futbolu - azartu, emocijas. Mēs nekad nevaram zināt, kad būs tava pēdējā spēle, vai tie nebūs pēdējie vārti? Tāpēc esmu emocionāls, jo mēs neviens nezinām, kad beigsies karjera."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu