Otru laukumu hokeja PČ vajadzībām varētu ierīkot "Elektrum" olimpiskajā centrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Elektrum olimpiskais centrs"
"Elektrum olimpiskais centrs" Foto: Evija Trifanova/LETA

Gadījumā, ja Latvijai būs jāuzņem visas 2021.gada pasaules čempionāta spēles, otrs spēļu laukums varētu tikt ierīkots "Elektrum" Olimpiskā sporta centra hallē, informē Latvijas Televīzijas raidījums "Sporta Studija".

2021.gada pasaules čempionātu nākamgad jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība politisku iemeslu dēļ nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju. Trešdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padomes sēdē, visticamāk, tiks pieņemts lēmums par to, vai Minska joprojām būs viena no čempionāta rīkotājām.

Šobrīd Latvijā tikai "Arēna Rīga" atbilst pasaules čempionāta spēļu aizvadīšanai, taču oktobra beigās meistarsacīkšu rīkotājas SIA "Hokeja akadēmija" vadītājs Edgars Buncis aģentūrai LETA apliecināja, ka nepieciešamības gadījumā aptuveni četru mēnešu laikā ir iespējams ierīkot vēl vienu halli.

Buncis gan atteicās minēt halles potenciālo atrašanās vietu, bet "Sporta Studija" ziņo, ka ledus laukums varētu tikt ierīkots "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā. 2006.gadā, kad Rīga pirmo reizi uzņēma pasaules čempionātu, spēles notika "Arēnā Rīga" un uz ledus laukuma, kas tika ierīkots "Skonto" hallē. 

Raidījums arī ziņo, ka Latvijas grupas spēļu rīkošana izmaksā aptuveni astoņus miljonus eiro, bet visa čempionāta organizēšana izmaksas sadārdzinātu vēl par pieciem miljoniem eiro. No pašlaik plānotajām astoņu miljonu eiro izmaksām Latvijā 90% segtu ienākumi no biļešu tirdzniecības, taču šobrīd vēl nav zināms, vai čempionātu varēs apmeklēt skatītāji. 

Latvijas valdība ir iesaistījusies ar 1,3 miljoniem eiro un papildus pēc neoficiālām aplēsēm, iespējams, varētu pievienot vēl vienu miljonu eiro. Pārējā nauda būtu jāsaņem par biļetēm.

Kā vēstīts, nedēļas nogalē Baltkrievijas sporta portāls "Tribuna" nāca klajā ar ziņu, ka Baltkrievijas Hokeja federācijas (FHB) priekšsēdētājs Dmitrijs Baskovs bijis klāt uzbrukumā, pēc kura slimnīcā mira opozīcijas aktīvists Ramans Bandarenka. Pirmdien Baskovs un pasaules čempions taiboksā un kikboksā Dmitrijs Šakuta, kurš tiek turēts aizdomās uzbrukuma iniciēšanā, tika iekļauti Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

Demonstrācijās pret Aleksandra Lukašenko režīmu kopš augusta miruši vismaz četri cilvēki, un ES piektdien nosodīja Bandarenkas nāvi un brīdināja Minsku par jaunu sankciju noteikšanu.

2021.gada pasaules čempionātu rīko Minska kopā ar Rīgu, bet turnīra izšķirošās fāzes spēles paredzētas tieši Baltkrievijas galvaspilsētā. Minska pasaules čempionātu uzņēma arī 2014.gadā, un jau toreiz Eiropas Parlaments aicināja IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt meistarsacīkstes, norādot uz varas iestāžu represijām pret opozīciju.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu