Skudra: Bikli aizvadījām pirmo periodu un pelnījām apšaubāmus noraidījumus

CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ceturtdien bikli aizvadīja pirmo periodu un pelnīja apšaubāmus noraidījumus, kas neļāva atspēlēties mačā pret Maskavas "Dinamo", pēcspēles preses konferencē uzsvēra Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra.

Rīgas "Dinamo" sezonas piektā izbraukuma pirmajā mačā Maskavā ar 1:6 (0:2, 1:1, 0:3) piekāpās vietējam "Dinamo".

Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva Zeks Mičels, bet mājinieku rindās "hat-trick" vēl arī rezultatīvu piespēli pievienoja Dmitrijs Jaškins.

"Pirmo periodu sākām ļoti bikli, nespēlējām to hokeju, kādu gribējām," pēc mača teica Skudra. "Skaidrs, ka Maskavas "Dinamo" ir prasmīgs piecinieks, ar kuru mēs acīmredzami netikām galā. Un atkal mūsu biklā spēle pirmajā periodā nedeva mums iespēju šodien pacīnīties par ko vairāk."

Treneris bilst, ka otrajā periodā bija brīdis, kad rezultāts bija tikai 1:2, kad bija lūzums spēles gaitā un viesiem sāka veikties nedaudz labāk.

"Sāka rasties vārtu gūšanas momenti, taču ar apšaubāmiem noraidījumiem, kurus šodien pelnījām, tās ir 16 soda minūtes, un, ņemot vērā vairākumu, kāds šobrīd ir Maskavas "Dinamo" ar tādiem meistariem, uzvarēt nav iespējams."

Galvenais "grēkāzis" soda minūšu pelnīšanā aizsargs Džordans Marejs, kurš četrreiz devās uz noraidīto spēlētāju soliņu, kas divreiz beidzās ar vārtu zaudējumu, pēc piedzīvotā zaudējuma savas komandas preses sekretāram skaidroja: "Nebijām gatavi spēlei jau ar pirmajām sekundēm. Kad spēlē pret tik spēcīgu komandu, šāds spēles sākums nav pieļaujams, jo vēlāk jau kaut ko glābt ir ļoti sarežģīti. Jābūt gataviem cīnīties jau ar pirmo spēles sekundi, tad varam spēlēt ar jebkuru. Jābūt gataviem un jātic saviem spēkiem."

"Mēs daudz pārkāpām noteikumus. Pats noraidījos četras reizes. Visiem tiesneša lēmumiem gan es negribētu piekrist," bilda hokejists. "Tiesneša lēmumu, protams, mainīt nevar. Pašiem jāspēlē gudrāk un apdomīgāk."

Vaicāts par Denisa Paršina neesamību pieteikumā, Skudra atbildēja, ka komandā ir liela grupa puišu, kuri visu septembri un oktobri bija slimi, un sastāvu spēlei lielā mērā nosaka fiziskā kondīcija.

"Mums ir spēlētāji, kuri cenšas atgūt formu, kuri ilgāku laiku bija slimi, un pēc slimības viņiem nav viegli trenēties, un Paršins pieder šai grupai, cenšoties atgūt nepieciešamo kondīciju, lai varētu spēlētu šajā līgā," skaidroja rīdzinieku galvenais treneris.

Bez trijiem Jaškina vārtiem mājiniekiem bija vēl viens atzīmējams notikums, jo Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs atkārtoja Vladimira Jurzinova vecākā sasniegumu, izcīnot 204.uzvaru Maskavas kluba galvenā trenera amatā.

Zīmīgi, ka abi treneri saistīti ar oriģinālo Rīgas "Dinamo". Krikunovs ilgāku laiku bija Rīgas "Dinamo" aizsargs, bet Jurzinovs ilgāku laiku bija komandas galvenais treneris, esot tās galvgalī arī 1987./1988.gada sezonā, kad rīdzinieki vienīgo reizi PSRS čempionātā izcīnīja medaļas, iegūstot sudrabu.

"Mēs ļoti labi noskaņojāmies spēlei ar rīdziniekiem. Ar viņiem mums vienmēr ir sarežģītas spēles," teica Krikunovs pēc spēles. "Puiši centās. Visi atstrādāja no sākuma līdz beigām. Trešajā periodā viesus pievīla noraidījumi."

Šosezon abi klubi savā starpā vēl nebija tikušies, jo 26.septembrī plānoto maču Covid-19 uzliesmojuma dēļ nācās atcelt. Vēlāk rīdzinieki par neaizvadīto spēli saņēma tehnisko zaudējumu.

Kopumā KHL abas "Dinamo" komandas savā starpā bija tikušās 44 reizes, no kurām 20 gadījumos pārāki bijuši rīdzinieki. Pērn abos savstarpējos mačos uzvarēja Maskavas komanda.

Rīgas vienība uz Maskavu devās 18.novembrī ar līgumreisu. Pētera Skudras vadītā komanda izbraukumā dosies pa maršrutu Maskava - Jaroslavļa - Mitišči - Rīga. Pēc mača ar "Dinamo" nākamo spēli Rīgas vienība 21.novembrī aizvadīs pret Jaroslavļas "Lokomotiv", bet divas dienas vēlāk pēdējā izbraukuma spēle gaidāma pret Pekinas klubu, kas Covid-19 dēļ šosezon mājas spēles aizvada Mitiščos.

Izbraukumā devušies trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 17 uzbrucēji. Zināms, ka komandai šajā izbraukumā nepalīdzēs vārtsargs Proskurjakovs, kurš turpina atgūt sportisko formu, bet veselības problēmas piemeklējušas uzbrucēju Emīlu Ģēģeri. Tāpat Rīgā palika aizsargs Metjū Majone, kamēr savu pirmo spēli "Dinamo" rindās drīzumā varētu aizvadīt Rihards Bukarts.

Tikmēr Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga" atgriezušies aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs un Patriks Zabusovs.

"Dinamo" ar desmit punktiem 24 mačos ir pēdējā vietā līgā, bet Maskavas vienība ar 32 punktiem 26 mačos ieņem ceturto pozīciju Rietumu zonā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Pēteris Skudra sezonas piektajā izbraukumā devies ar sekojošiem hokejistiem:

vārtsargi - Staņislavs Gaļimovs, Reinis Liepiņš, Zeins Makintairs;

aizsargi - Morgans Eliss, Jānis Jaks, Roberts Mamčičs, Džordans Murejs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Tonijs Sunds, Ondržejs Vitāseks, Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Pāvels Černovs, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgēņijs Gračovs, Konstantīns Komareks, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Zeks Mičels, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Gļebs Stoļarovs, Jānis Švanenbergs, Mets Vaits, Gļebs Zirjanovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu