Dodo, Karašausks, Ķigurs un Tīdenbergs arī nākamajā sezonā pārstāvēs FK "Liepāja" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Karašausks un Dodo
Artūrs Karašausks un Dodo Foto: optibetvirsliga.com

Latvijas kausa futbolā ieguvēja "Liepāja" pagarinājusi līgumus ar sešiem futbolistiem, no kuriem vairāki ir komandas atslēgas spēlētāji, informē klubs.

Arī turpmāk "Liepājas" krāsas pārstāvēs Dodo, Artūrs Karašausks, Mārtiņš Ķigurs, Eduards Tīdenbergs, Krišjānis Zviedris un Vadims Žuļevs.

"Liepājas" komandas šīs sezonas uzbrukuma līderis ir 33 gadus vecais brazīliešu pussargs Luiss Paulu Ilariu jeb Dodo, kurš 22 mačos izcēlies ar 12 precīziem sitieniem, kas virslīgas "bombardieru" sarakstā dod trešo vietu.

Dodo Liepājas komandu pārstāv otro sezonu pēc kārtas, bet pirms tam viņš spēlēja Kiprā, Brazīlijā, Azerbaidžānā un Horvātijā. Azerbaidžānas kluba "Gabala" sastāvā viņš 2015./2016.gada UEFA Eiropas līgas turnīrā guva četrus vārtus.

Tikmēr 28 gadus vecais Karašausks šosezon 19 spēlēs guvis astoņus vārtus, kas starp Latvijas futbolistiem ir otrs labākais rezultāts. Viņš asistējis vēl sešos vārtu guvumos un ir sestais labākais piespēlētājs virslīgā.

Latviešu uzbrucējs "Liepāju" pārstāvēja arī 2017. un 2018.gadā, palīdzot tai uzvarēt Latvijas kausā. 

2018.gada rudenī tika ziņots, ka Karašausks 2019.gada sezonu pavadīs RFS vienībā, taču janvārī viņš pievienojās Kipras klubam "Pafos", kas ir Latvijas čempiones "Riga" sadarbības partnere. Nākamais solis šajā darījumā bija Karašauska izīrēšana "Riga" komandai, kurā viņš spēlēja pērnajā sezonā. Pirms šīs sezonas viņš bija pārbaudē "Valmierā", taču Vidzemes klubs ar uzbrucēju nenoslēdza līgumu.

Karašausks lielu daļu karjeras aizvadīja nu jau bankrotējušajā Rīgas "Skonto" komandā, tomēr vairākkārt arī devies leģionāra gaitās un bijis Ukrainā, Krievijā, Polijā, Šveicē un Kazahstānā.

Savukārt 23 gadus vecais Ķigurs šosezon 25 mačos atzīmējies ar trim gūtiem vārtiem. Pussargs no Limbažiem "Liepājas" pirmo komandu pārstāv kopš 2017.gada un pēdējos trīs gados ir stabila pamatsastāva vērtība.

Tikmēr 25 gadus vecais Tīdenbergs šosezon 13 spēlēs "Liepājas" sastāvā izcēlies ar vienu precīzu sitienu. Sezonā kopumā viņš izcēlies ar septiņām rezultatīvām piespēlēm, kas ir dalīts labākais rādītājs virslīgā. 

Pussargs Tīdenbergs līdz šai vasarai spēlēja "Ventspils" komandā, ar kuru 2014.gadā kļuva par Latvijas čempionu, bet 2017.gadā - par Latvijas kausa ieguvēju.

Savukārt 32 gadus vecais aizsargs Žuļevs šosezon "Liepājai" palīdzējis 12 mačos. Vēju pilsētas komandu viņš pārstāv kopš pērnā gada, bet pirms tam četrus gadus spēlēja "Ventspilī". Žuļevs karjeras laikā spēlējis arī Jelgavas un Jūrmalas vienībās, kā arī bijis leģionāra gaitās Ungārijā.

Karjeru "Liepājā" turpinās arī 23 gadus vecais vārtsargs Zviedris. Šo gadu laikā Zviedrim nav izdevies nostiprināties par komandas pirmo vārtsargu, bet daļu pērnās sezonas viņš spēlēja Lietuvas čempionātā.

"Liepāja" šogad triumfēja Latvijas kausā un nākamsezon spēlēs UEFA Eiropas konferenču līgā. Virslīgā liepājnieki teorētiski var izcīnīt bronzu, bet divas kārtas pirms turnīra beigām viņi atrodami piektajā vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu