Basketbolists Meiers: Vistrakākais šosezon ir laika zonu maiņas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Meiers
Mārtiņš Meiers Foto: Zane Bitere/LETA

Visgrūtāk šosezon, spēlējot Nursultanas "Astana" komandā, ir pielāgoties laika zonu maiņai, kad jādodas izbraukumā, uzskata basketbolists Mārtiņš Meiers.

29 gadus vecais Meiers šosezon pārstāv "Astana" vienību, kas sacenšas VTB Vienotajā līgā. Komandā spēlē arī latvietis Ojārs Siliņš.

Meiers "Insatgram" konta "lvrexona" īsajos video stāstos atklāja, ka kopumā apstākļi Kazahstānas klubā ir ļoti labi un profesionāli.

"Esmu tur jau trīs mēnešus. Trenējamies diezgan daudz, pārsvarā divreiz dienā. Ir pašiem sava basketbola un svaru zāle. Ir arī sauna un baseins. Tas tā forši - pēc treniņiem aiziet un atjaunoties. Treniņi ir diezgan intensīvi. No zālēs līdz mājām man ir aptuveni 15 minūšu brauciens," pastāstīja basketbolists.

Katram komandas leģionāram esot personīgais šoferis, kurš aizved visur, kur nepieciešams. Satiksme Nursultanā neesot intensīva, bet tā tiekot apgrūtināta tad, kad snieg.

"Vistrakākais Kazahstānā ir tā laika zona. Piecas stundas uz priekšu. Tas diezgan daudz ietekmē gan treniņus, gan ikdienu. Katru reizi izbraukumos jāpielāgojas. Tagad, līdz ar pandēmiju, vispirms vienmēr jāceļo uz Stambulu, bet no turienes var tikt uz Krieviju.

Parasti tas ir četru stundu lidojums līdz Stambulai. Tad mazāk nekā četras stundas līdz Maskavai, varbūt vēl arī trešais lidojums kaut kur tālāk. Mums jāpielāgojas."

Šobrīd Meiers kopā ar Latvijas basketbola izlasi atrodas Sarajevā, kur piektdien un svētdien gaidāma spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Iepriekšējo sezonu Meiers pavadīja Melnkalnes vadošajā klubā Podgoricas "Budučnost VOLI". ULEB Eirokausā latvietis laukumā devās astoņās spēlēs, kurās vidēji guva 6,6 punktus un izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas, bet Adrijas līgā viņam 21 duelī bija caurmērā 5,6 punkti un 2,6 bumbas zem groziem.

Pirms došanās uz Melnkalni Meiers Krasnojarskas "Jeņisej" sastāvā VTB Vienotajā līgā vidēji mačā guva 11,0 punktus un izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas, kas bija devītais labākais rādītājs 2018./2019. gada sezonas turnīrā.

2017./2018.gada sezonu Meiers sāka citā Krievijas klubā Kazaņas "Unics", taču, nespējot izkarot pienācīgu spēles laiku, viņš decembrī pārcēlās uz "Jeņisej" komandu. Tajā viņš 17 Vienotās līgas spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,7 minūtes, guva 9,9 punktus un sakrāja 6,5 atlēkušās bumbas.

Pirms došanās uz Krieviju divas sezonas Meiers pavadīja Latvijas komandā "VEF Rīga", 2017.gadā izcīnot Latvijas čempiona titulu. Pirms tam viņš pārstāvēja "Ventspili", bet 2013./2014. gadā vienu sezonu spēlēja arī Vācijas bundeslīgas komandā Veisenfelsas "Mitteldeutscher". Latvijā viņš spēlējis arī Liepājas un Jūrmalas klubos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu