Tokijas Olimpiādē ieguldīs teju miljardu dolāru cīņai pret Covid-19

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tokija 2020"
"Tokija 2020" Foto: AFP/SCANPIX

Lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos un nodrošinātu drošus sacensību apstākļus, Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu rīkotāji tērēs 960 miljonus ASV dolāru (aptuveni 801 miljons eiro).

Tokijas olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm bija jānotiek šovasar, taču Covid-19 pandēmijas dēļ četrgades sporta forumu pārcēla uz 2021. gada vasaru.

Sacensību pārcelšana uz nākamo gadu izmaksāšot aptuveni 1,9 miljardus ASV dolāru (1,6 miljoni eiro), vēsta portāls "insidethegames.biz".

Japānas ziņu aģentūra "Kyodo News" ziņo, ka aptuveni 960 miljoni ASV dolāru tiks tērēti drošības pasākumiem cīņā pret Covid-19 izplatību.

Gaidāms, ka četrgades sporta forumā būs jāievēro virkne drošības pasākumu - maskas, sociālā distancēšanās, jāsamazina uzturēšanās laiks Japānā un citi.

Tokijas olimpiskās spēles plānots aizvadīt 2021. gadā no 23. jūlija līdz 8. augustam, bet paralimpiskās spēles no 24. augusta līdz 5. septembrim.

Pirms martā tika paziņots par Olimpiādes pārcelšanu uz nākamo gadu, "Tokija 2020" izmaksas bija plānots 13 miljardu ASV dolāru apmērā (10,8 miljardi eiro).

No iepriekš plānotās tēriņu summas 5,8 miljardus dolāru bija jāsedz organizatoru komitejai, 5,7 miljardus dolāru Tokijas pašvaldībai, bet 1,4 miljardus Japānas valdībai.

Visi trīs sadarbības partneri decembrī nolems, cik lielu daļu no papildu izmaksām katram būs jāuzņemas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu